Ασφάλεια

Subaru All-Around Safety

Όταν ένα αυτοκίνητο σού προσφέρει ξεγνοιασιά, απολαμβάνεις περισσότερο τη ζωή. Γι' αυτό στη Subaru προέχει η ασφάλεια. Έχοντας τις ρίζες της στην αεροναυπηγική, η Subaru δίνει προτεραιότητα στον Άνθρωπο, ρυθμίζοντας, δοκιμάζοντας και ξαναδοκιμάζοντας τον προηγμένο εξοπλισμό ασφάλειας που αναπτύσσει τα τελευταία 50 χρόνια. Εφαρμόζοντας την πιο πρόσφατη τεχνολογία της στα συστήματα προστασίας/αποφυγής ατυχήματος, τις μοναδικές τεχνολογίες όπως η Subaru Global Platform και το Symmetrical All-Wheel Drive, η Subaru συνεχώς προσπαθεί να βελτιώσει τη Συνολική Ασφάλεια (Subaru All-Around Safety) έχοντας σαν όραμα τα μηδενικά ατυχήματα.

Βασική Ασφάλεια

Η Βασική Ασφάλεια ξεκινά από το θεμέλιο στάδιο σχεδιασμού.
Η εξαιρετική ορατότητα, η βέλτιστη θέση οδήγησης και τα εύληπτα χειριστήρια σάς βοηθούν να μένετε ασφαλείς από τη στιγμή που θα μπείτε στο αυτοκίνητό σας.

Ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις

Η βέλτιστη θέση οδήγησης, τα ύψη των παραθύρων και οι προσεκτικά διατεταγμένες κολόνες παρέχουν εξαιρετική ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις για τον περιορισμό των τυφλών σημείων, επιτρέποντάς σας να ελέγχετε εύκολα τον περιβάλλοντα χώρο.

Ενεργητική Ασφάλεια

Βασικές τεχνολογίες όπως η Συμμετρική Τετρακίνηση (Symmetrical AWD) και η Παγκόσμια Πλατφόρμα Subaru (SGP) επιτρέπουν τον ακριβή έλεγχο των βασικών στοιχείων της οδήγησης—οδήγηση, στροφή και φρενάρισμα ώστε να απολαμβάνετε ξέγνοιαστα κάθε σας διαδρομή.

Auto Vehicle Hold (AVH)

Μειώνει την κούραση του οδηγού όταν σταματά συνεχώς σε μποτιλιάρισμα ή όταν βρίσκεται σε κλίση. Το AVH συγκρατεί το όχημα στη θέση του ακόμα και χωρίς να πατάει ο οδηγός το πεντάλ όταν βρίσκεται σε πλήρη στάση.

Σύστημα Δυναμικού Ελέγχου Οχήματος & Ενεργή Κατανομή Ροπής

Εάν το αυτοκίνητο πλησιάσει τα όρια ευστάθειας, η κατανομή της ροπής AWD, η ισχύς του κινητήρα και τα φρένα σε κάθε τροχό προσαρμόζονται για να το βοηθήσουν διατηρήσει την πορεία του. Επιπλέον, με την Ενεργή Κατανομή Ροπής, εφαρμόζονται φρένα και κατανέμεται λιγότερη ροπή στους εσωτερικούς τροχούς και περισσότερη στους εξωτερικούς για πιο ακριβή χειρισμό, βοηθώντας σας να κάνετε απότομες στροφές όταν χρειάζεται.

Αποφυγή κινδύνου

Η σχεδίαση χαμηλού κέντρου βάρους, το βελτιωμένο σύστημα ανάρτησης και οι βελτιώσεις στην ακαμψία, μαζί με τη χρήση της SGP, παρέχουν ένα όχημα που ανταποκρίνεται άμεσα στην εντολή του οδηγού, συμβάλλοντας στην αποφυγή κινδύνων στο δρόμο.

Προληπτική Ασφάλεια

Με προηγμένες τεχνολογίες όπως το EyeSight*¹, η Προληπτική Ασφάλεια βοηθά στην αποφυγή των συγκρούσεων πριν συμβούν.

Προβολείς με Απόκριση στο Τιμόνι (Steering Responsive Headlights SRH)

Τη νύχτα βλέπετε καλύτερα στις στροφές καθόσον αυτοί οι προβολείς στρέφουν τα φώτα σας προς την κατεύθυνση που στρίβει το όχημά σας.

Υποβοήθηση Μεγάλης Σκάλας (High Beam Assist HBA)*²

Αυξάνει την ορατότητα και την ασφάλεια κατά τη νυχτερινή οδήγηση αναβοσβήνοντας αυτόματα την υψηλή σκάλα φώτων, ανάλογα με τις συνθήκες.

Σύστημα Ανίχνευσης Οπίσθιου Οχήματος (Subaru Rear Vehicle Detection SRVD)*²

Αισθητήρες τοποθετημένοι στις πίσω γωνίες του αυτοκινήτου σας προειδοποιούν για οχήματα στα πίσω τυφλά σημεία. Το σύστημα SRVD σας προειδοποιεί επίσης για κίνδυνο πιθανής σύγκρουσης ενώ οδηγείτε με όπισθεν.

Αυτόματο Φρενάρισμα Οπισθοπορείας (Reverse Automatic Braking RAB)*²

Τέσσερις αισθητήρες που βρίσκονται στον πίσω προφυλακτήρα εντοπίζουν τυχόν εμπόδια πίσω από το όχημα όταν βάζετε Όπισθεν. Εάν εντοπιστεί εμπόδιο, το σύστημα ειδοποιεί τον οδηγό με προειδοποιητικούς ήχους και αυτόματα ενεργοποιεί τα φρένα προκειμένου να αποφευχθεί η σύγκρουση ή να μειωθεί η ζημιά σύγκρουσης.

EyeSight: Η Παγκόσμια Πρωτοπόρος Τεχνολογία Υποβοήθησης Οδηγού της Subaru

Στη Subaru, πιστεύουμε και δουλεύουμε ενεργά για την ΑΣΦΑΛΕΙΑ ALL-AROUND, της οποίας ένα τμήμα είναι η Ασφάλεια-πριν-τη-σύγκρουση, καταβάλλοντας προσπάθειες να εξασφαλίσουμε την αποφυγή του ατυχήματος. Αυτός είναι ο λόγος που δημιουργήσαμε το EyeSight*¹, το πρωτοποριακής τεχνολογίας σύστημα υποστήριξης οδήγησης. Σαν ένα δεύτερο ζευγάρι μάτια στο δρόμο μπροστά, το ΕyeSight χρησιμοποιεί δύο στερεοσκοπικές κάμερες που καταγράφουν τρισδιάστατες έγχρωμες εικόνες με εξαιρετική αναγνώριση, σχεδόν όπως καταγράφει το ανθρώπινο μάτι. Χρησιμοποιώντας εικόνες και από τις δύο κάμερες για να προσδιορίσει με ακρίβεια το σχήμα, την ταχύτητα και την απόσταση, όχι μόνο ανιχνεύει οχήματα αλλά και μοτοσικλέτες, ποδήλατα και πεζούς.*³ Όταν εντοπίζει πιθανό κίνδυνο, προειδοποιεί τον οδηγό ή και ακόμη επενεργεί στα φρένα, αν είναι απαραίτητο, για να αποφευχθεί το ατύχημα. Με τέτοιο υψηλό επίπεδο ασφάλειας το EyeSight μειώνει το στρες του οδηγού και ενισχύει την αίσθηση ασφάλειας στο SUBARU XV.

Adaptive Cruise Control

Το EyeSight*¹ δεν διατηρεί μόνο την ταχύτητα που ορίζει ο οδηγός όπως το παραδοσιακό cruise control. Όταν ανιχνεύσει ένα όχημα μπροστά, το Adaptive Cruise Control ρυθμίζει την ταχύτητα για να διατηρήσει μία καθορισμένη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα παρακολουθώντας την απόσταση και τη διαφορά της ταχύτητας. Ρυθμίζει τον κινητήρα, το κιβώτιο ταχυτήτων και τα φρένα για να διατηρήσει την ταχύτητά σας σύμφωνα με τη ροή της κυκλοφορίας σε ένα μεγάλο εύρος από 0 km/h έως 180 km/h περίπου. Σχεδιασμένο για χρήση σε αυτοκινητόδρομους και παρόμοιους δρόμους, το Adaptive Cruise Control στην πραγματικότητα ανιχνεύει ένα προπορευόμενο όχημα και τα φώτα φρένων του. Έτσι μπορεί να βοηθήσει να διατηρηθεί ο ρυθμός στο σταμάτημα-ξεκίνημα της κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου — μία άνεση και ευκολία για εσάς σε μακρινές διαδρομές.

Lane Sway και Departure Warning

Σε ταχύτητες περίπου 60 km/h ή περισσότερο η Προειδοποίηση Μετακίνησης εντός της Λωρίδας σας βοηθά να μείνετε σε εγρήγορση με ήχο και φωτεινή ένδειξη αν ανιχνεύσει μετακίνηση ή αναχώρηση από την λωρίδα. Σε ταχύτητες περίπου 50 km/h ή περισσότερο, η Προειδοποίηση Αναχώρησης από την Λωρίδα, με την χρήση βομβητή και φωτεινής ένδειξης σας προειδοποιεί αν ανιχνεύσει αναχώρηση από τη λωρίδα χωρίς χρήση φλας.

Lead Vehicle Start Alert

Όταν βρίσκεστε σταματημένοι και το EyeSight ανιχνεύσει ότι το προπορευόμενο όχημα έχει αρχίσει να κινείται πάλι, το Lead Vehicle Start Alert προτρέπει τον οδηγό να αναλάβει δράση με τη χρήση βομβητή και φωτεινής ένδειξης που αναβοσβήνει.

Lane Keep Assist

Ενώ οδηγείτε σε αυτοκινητόδρομους, εθνικές οδούς και παρόμοιους δρόμους, η Υποβοήθηση Διατήρησης Της Λωρίδας μπορεί να παρακολουθεί τις διαχωριστικές γραμμές της λωρίδας με τη στερεοσκοπική κάμερα και ανιχνεύει πότε το αυτοκίνητο αρχίζει να κινείται έξω από την λωρίδα του. Σε ταχύτητες περίπου 60 km/h ή περισσότερο, μπορεί να βοηθήσει επεμβαίνοντας στη λειτουργία του τιμονιού ώστε να αποφευχθεί η έξοδος από τη λωρίδα.

Pre-Collision Braking System*³

Όταν "αντιληφθεί" επικείμενη σύγκρουση με ένα όχημα ή άλλο εμπόδιο μπροστά, το Pre-Collision Braking System μπορεί να προειδοποιήσει τον οδηγό με έναν βομβητή και μια φωτεινή ένδειξη στο ταμπλό. Εάν ο οδηγός εξακολουθεί να μην εκτελεί ενέργεια αποφυγής της σύγκρουσης, το σύστημα μπορεί να εφαρμόσει αυτόματα τα φρένα για να μειώσει την τυχόν πρόσκρουση ή, εάν είναι δυνατό, να αποτρέψει τη σύγκρουση. Εάν ο οδηγός αναλάβει ενέργεια αποφυγής μίας σύγκρουσης, η Υποβοήθηση Πέδησης Πριν τη Σύγκρουση μπορεί να ενεργήσει για να τον βοηθήσει στην αποτροπή της σύγκρουσης.

Pre-Collision Throttle Management

Όταν το EyeSight βλέπει ένα εμπόδιο μπροστά σας και εσείς βάζετε το όχημα σε σχέση Drive (κίνηση προς τα εμπρός) αντί για Reverse (όπισθεν), το Pre-Collision Throttle Management εκπέμπει σύντομα ηχητικά σήματα, ανάβει μια ενδεικτική λυχνία και περιορίζει την απόδοση του κινητήρα για να σας βοηθήσει να αποφύγετε μία εμπρόσθια σύγκρουση.

* Δείτε τις προϋποθέσεις

Μόνο για λόγους απεικόνισης. Δεν είναι πραγματικές μετρήσεις.
*1 Το EyeSight είναι ένα σύστημα υποστήριξης της οδήγησης το οποίο μπορεί να μην λειτουργήσει βέλτιστα κάτω από όλες τις συνθήκες οδήγησης. Ο οδηγός είναι πάντοτε υπεύθυνος για την ασφαλή και προσεκτική οδήγηση και για την τήρηση των κανονισμών της κυκλοφορίας. Η αποτελεσματικότητα του συστήματος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η συντήρηση του οχήματος, ο καιρός και οι οδικές συνθήκες. Δείτε το Βιβλίο Οδηγιών Χρήσης για ολοκληρωμένες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του συστήματος και τους Περιορισμούς για το EyeSight συμπεριλαμβανομένων και των λειτουργιών σε αυτές τις σελίδες.
*2 Ο οδηγός είναι πάντοτε υπεύθυνος για την ασφαλή και προσεκτική οδήγηση και για την τήρηση των κανονισμών της κυκλοφορίας. Παρακαλούμε μην βασίζεστε αποκλειστικά στο Advanced Safety Package για την ασφαλή οδήγηση. Υπάρχουν περιορισμοί στα χαρακτηριστικά του συστήματος. Δείτε το Βιβλίο Οδηγιών Χρήσης σχετικά με τη λειτουργία και τους περιορισμούς του συστήματος. Για περισσότερες λεπτομέρειες παρακαλούμε απευθυνθείτε στον επίσημο διανομέα.
*3 Το Σύστημα Πέδησης Πριν τη Σύγκρουση (Pre-Collision Braking System) μπορεί να μην λειτουργήσει σε όλες τις περιπτώσεις. Ανάλογα με τη διαφορά ταχύτητας από τα αντικείμενα, το ύψος του αντικειμένου και άλλες συνθήκες, κάθε περίπτωση μπορεί να μην πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να λειτουργήσει με βέλτιστο τρόπο το EyeSight.

Παθητική Ασφάλεια

Η Παθητική Ασφάλεια είναι σχεδιασμένη να σας κρατά ασφαλείς σε περίπτωση σύγκρουσης, με χαρακτηριστικά όπως η προστατευτική διάταξη κινητήρα και οι αερόσακοι SRS* airbags.

Πλαίσιο Ενίσχυσης σε Σχήμα Δακτυλίου

Το Πλαίσιο Ενίσχυσης σε Σχήμα Δακτυλίου εκμεταλλεύεται καλύτερα τα ελάσματα χάλυβα υψηλής αντοχής και έχει επανασχεδιαστεί δομικά για αποτελεσματικότερη απορρόφηση ενέργειας σε συγκρούσεις από όλες τις κατευθύνσεις.

Διάταξη Προστασίας της Καμπίνας

Τοποθετημένα χαμηλότερα από ποτέ λόγω της σχεδίασης χαμηλού κέντρου βάρους της SGP, ο κινητήρας και το κιβώτιο ταχυτήτων είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να μην εισχωρούν μέσα στην καμπίνα σε περίπτωση σύγκρουσης.

Αερόσακοι SRS*

Εμπρός αερόσακοι SRS*, εμπρός και πλάι αερόσακοι SRS*, αερόσακοι τύπου κουρτίνας SRS*, και ένας αερόσακος γόνατου SRS* διατίθενται στάνταρ στο SUBARU XV για να προσφέρουν σε όλους τους επιβάτες υψηλότερο επίπεδο προστασίας σε περίπτωση σύγκρουσης.

* Δείτε τις προϋποθέσεις

* SRS: Συμπληρωματικό Σύστημα Συγκράτησης. Αποτελεσματικό όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με τις ζώνες ασφαλείας.