Νέα

Δελτία Τύπου

Subaru Forester: Το compact SUV με την καλύτερη ορατότητα

Sep 7, 2021

Η SUBARU πιστεύει πρωτίστως ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος πρόληψης ενός ατυχήματος είναι αν, σαν οδηγός, μπορείτε να εντοπίσετε τις επικίνδυνες καταστάσεις με τα μάτια σας.

Κάνοντας test drive του αυτοκινήτου που σας ενδιαφέρει, χρειάζεται να ψάξετε πέρα από τις επιδόσεις, την εμφάνιση ή τις δυνατότητες ψυχαγωγίας που προσφέρει και να λάβετε σοβαρά υπόψη σας την ορατότητα. Πρόκειται για ένα κρίσιμης σημασίας χαρακτηριστικό που αφορά την ασφάλεια, τόσο τη δική σας και των επιβατών όσο και των άλλων που βρίσκονται έξω και γύρω από το όχημα.

Για τη SUBARU ο πιο αποτελεσματικός τρόπος πρόληψης ενός ατυχήματος είναι όταν οι οδηγοί μπορούν να εντοπίσουν τις επικίνδυνες καταστάσεις με τα μάτια τους. Έτσι, στη σχεδίαση της, ελαχιστοποιεί τα τυφλά σημεία και παρέχει εξαιρετική ορατότητα από τη θέση του οδηγού. Το πλάτος κάθε κολόνας του πλαισίου έχει ελαχιστοποιηθεί, όπου είναι δυνατόν, για να αυξηθεί η επιφάνεια του παρμπρίζ, διατηρώντας το ίδιο επίπεδο ασφάλειας ενώ οι υαλοκαθαριστήρες σταματούν έξω από την οπτική γωνία του οδηγού, παρέχοντας τη μέγιστη ορατότητα. Επιπλέον, το σχήμα του αμαξώματος έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να δίνει στον οδηγό καλύτερη εικόνα για τις διαστάσεις του αυτοκινήτου του.

Σήμερα πλέον τα περισσότερα αυτοκίνητα διαθέτουν συστήματα υποβοήθησης του οδηγού που εκτός από τα γνωστά Adaptive Cruise Control και Pre-Collision Breaking κ.ά. περιλαμβάνουν και οπτική πρόσβαση σε τυφλά σημεία με κάμερες μπρος, πλάι και πίσω (οπισθοπορείας), όμως αυτά και πάλι δεν είναι αρκετά.

Τα SUBARU απαντούν σε αυτά τα ερωτήματα με την εξαιρετική ορατότητά τους που "χτύπησε" 3 πρωτιές στην έρευνα του Consumer Reports. Πρόκειται για τα Subaru WRX και Legacy, το καθένα στην κατηγορία του και φυσικά για το Forester (που εισάγεται και στην Ελλάδα) στην κατηγορία των Compact SUVs.

Η βέλτιστη θέση οδήγησης, τα ύψη των παραθύρων και οι προσεκτικά διατεταγμένες κολόνες παρέχουν εξαιρετική ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις για τον περιορισμό των τυφλών σημείων, επιτρέποντας στον οδηγό να ελέγχει εύκολα τον περιβάλλοντα χώρο.

Όταν λοιπόν θα αναζητήσετε το επόμενό σας αυτοκίνητο, μην παραμελήσετε την ορατότητά του, είναι σίγουρα ένα από τα πρώτα κριτήρια ασφάλειας που θα ελέγξετε.