Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Ιστορικό SUBARU

Ακολουθήστε το ιστορικό της Subaru
από το 1950.

1950’s

ΙΟΥΛΙΟΣ 1950

Ίδρυση της Fuji jidosha Kogyo, Co., Ltd.

Το 1950 η Fuji Sangyo χωρίστηκε σε 12 εταιρείες σύμφωνα με τον νόμο περί εταιρικής αναδιάρθρωσης. Η Fuji Jidosha ασχολήθηκε κυρίως με το αμάξωμα των λεωφορείων και την ανάπτυξη του μικρού concept car Ρ-1.

ΙΟΥΛΙΟΣ 1953

Ίδρυση της Fuji Heavy Industries Ltd..

Το 1953 ιδρύθηκε η Fuji Heavy Industries Ltd., βιομηχανία κατασκευής, πωλήσεων και συντήρησης αεροσκαφών μέσω επενδύσεων πέντε εταιρειών: Fuji Kogyo, Fuji Jidosha, Omiya Fuji Kogyo, Utsunomiya Sharyo και Tokyo Fuji Sangyo. Δύο χρόνια αργότερα, οι πέντε αυτοί επενδυτές συγχωνεύθηκαν με την FHI και ξεκίνησαν πλήρεις επιχειρηματικές δραστηριότητες ως FHI.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 1954

Ολοκλήρωση του Πρωτότυπου 4-κίνητου επιβατικού οχήματος P-1

Στο P-1, που την επόμενη χρονιά μετονομάστηκε Subaru 1500, χρησιμοποιήθηκε το πρώτο Ιαπωνικής κατασκευής αυτοφερόμενο σασί. Αυτό το επιβατικό αυτοκίνητο παρείχε άριστη άνεση και σταθερότητα στην οδήγηση με την ανεξάρτητη εμπρός ανάρτηση με ελατήρια και αμορτισέρ λαδιού και ανάρτηση άκαμπτου άξονα πίσω με τρίφυλλη σούστα και αμορτισέρ λαδιού.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 1957

Ολοκλήρωση του Πρωτότυπου K-10 (Subaru 360)

Τα σημαντικά προβλήματα που παρουσίαζε το πρωτότυπο K-10 περιλάμβαναν την επίτευξη ελαφρύτερου αμαξώματος, ευκολότερη παραγωγή, επαρκή εσωτερικό χώρο για τέσσερις ενήλικες, άριστη άνεση και τέλος, την εξέλιξη ενός κινητήρα πιο ελαφρύ και με περισσότερη ισχύ και ανθεκτικότητα. Εκτός από το αυτοφερόμενο σασί που χρησιμοποιήθηκε για ελάφρυνση του βάρους, μπήκε σε εφαρμογή και μία τεχνολογία που είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε αεροσκάφη, το άδειασμα από το μέταλλο της κεφαλής κάθε βίδας και κάθε πριτσινιού.

1960’s

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 1961

Λανσάρισμα του ημιφορτηγού Subaru Sambar

1η γενιά Sambar
Τον Φεβρουάριο του 1961, το Subaru Sambar έκανε το ντεμπούτο του. Το Sambar, με βάση το Subaru 360, ήταν ένα φορτηγό εξαιρετικά ευχάριστο και σταθερό στην οδήγηση. Σε σύγκριση με άλλα μικρά τετράτροχα φορτηγά εκείνης της εποχής, το Subaru Sambar είχε το χαμηλότερο πάτωμα και ήταν το πιο ευρύχωρο. Με την ικανότητά του να ελίσσεται στα στενά δρομάκια, έγινε γρήγορα επιτυχία στον εμποροβιομηχανικό κόσμο. Τον επόμενο Σεπτέμβριο, το Sambar Light Van λανσαρίστηκε ως όχημα όχι μόνο για εμπορική χρήση, αλλά και για χρήση αναψυχής. Με το Sambar, η Subaru καθιερώθηκε σταθερά ως κατασκευαστής ελαφρών επιβατικών οχημάτων.

1960.02 Λανσάρισμα
1961.09 Λανσάρισμα ελαφρού φορτηγού
Ονομασία: τo “Ινδικό ελάφι” στα Αγγλικά.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 1964

Ολοκλήρωση δοκιμαστικής λειτουργίας της πίστας δοκιμών στη Gunma

Ολοκλήρωση πίστας δοκιμών μήκους 1.6 km στο εργοστάσιο της Gunma Plant, στην Ota, Επαρχία Gunma.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 1966

Μετακόμιση των κεντρικών γραφείων της Subaru σε νέα κτίρια

Ολοκληρώνεται το “Subaru Building” στην Shinjuku. Εδώ μεταφέρονται τα κεντρικά γραφεία και τμήματα της εταιρείας.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 1966

Κυκλοφορία της νέας γενιάς Sambar

2η γενιά Sambar
Λανσάρεται το 1966 και μετονομάζεται σε “New Sambar.”
Με εκλεπτυσμένη συνολική σχεδίαση και εμπρός μάσκα, διέθετε ένα προαιρετικό κιβώτιο μεταβλητών σχέσεων με 6 ταχύτητες και 2 όπισθεν. Ονομασία: τo “Ινδικό ελάφι” στα Αγγλικά.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 1969

Λανσάρισμα του Subaru R-2

Αντικαθιστώντας το Subaru 360, το Subaru R-2 παρουσιάστηκε τον Αύγουστο του 1969. Σχεδιασμένο για τη νέα εποχή, το R-2 ήταν ένα minisedan που προσέλκυσε μεγάλο ενδιαφέρον για τον ρόλο του στην επέκταση της έννοιας του minicar. Το R-2 είχε καλές επιδόσεις και είχε σχεδιαστεί για την "εποχή των αυτοκινητοδρόμων" στην οποία είχε μπει η Ιαπωνία, και η εξαιρετική του ισορροπία σήμαινε ότι θα μπορούσε να οδηγηθεί με ευκολία και σε τραχείς δρόμους. Με το εκλεπτυσμένο στυλ και το ευρύχωρο εσωτερικό που θα μπορούσε άνετα να φιλοξενήσει τέσσερις ανθρώπους, το R-2 ήταν ένας φόρος τιμής στους μηχανικούς της Subaru, οι οποίοι αξιοποίησαν την εμπειρία τους με το Subaru 360 για να επεκτείνουν την έννοια του minicar.

1970.04 Λανσάρεται το SS, Sporty DX
1971.02 Λανσάρεται το NEW R-2
1971.10 Λανσάρονται τα Υδρόψυκτα μοντέλα

Ονομασία: Υιοθετήθηκε ένα αντίστοιχο σκεπτικό με αυτό του Subaru ff-1, με επιλογή του γράμματος “R” για την καινοτόμο αίσθηση και τον ευχάριστο ήχο. Το “2” υπογράμμισε το γεγονός ότι αυτό ήταν το δεύτερο μικρό επιβατικό μοντέλο της Subaru.

1970’s

ΙΟΥΛΙΟΣ 1972

Λανσάρισμα του Rex

1η γενιά Rex
Το Subaru Rex ξεκίνησε ως ο διάδοχος του Subaru R-2 τον Ιούλιο του 1972. Το Rex έγινε επιτυχία χάρη στη νεανική, δυναμική εικόνα που του χάρισε το στιλ του καθώς και τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά minicar της Subaru, συμπεριλαμβανομένου του εξαιρετικού χειρισμού, της άνεση οδήγησης και οικονομίας καυσίμου.

1973.10 Λανσάρεται το 4-χρονο Rex
1975.12 Λανσάρεται το Rex SEEC-T
1976.05 Λανσάρεται το Rex 5
1977.05 Λανσάρεται το Rex 550

Ονομασία: Από την λατινική λέξη “Βασιλιάς.”

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 1973

Λανσάρισμα του Goriki Sambar

3η γενιά Sambar
Το νέο μοντέλο μετατράπηκε από έναν αερόψυκτο κινητήρα σε ένα υδρόψυκτο. Η έκδοση "Custom L" παρουσίασε για πρώτη φορά ηλεκτρονικό σύστημα υαλοκαθαριστήρων. Ο μοναδικός πίσω φανός αντικαταστάθηκε σε πορτοκαλί φώτα πορείας που ήταν ανεξάρτητα από τα φώτα φρένων.

1976.05 Λανσάρεται το Sambar 5
1977.05 Λανσάρεται το Sambar 550
1979.10 Λανσάρεται το Sambar High Roof, το πρώτο ελαφύ cab van
1980.11 Λανσάρεται το Sambar 4WD

Ονομασία: τo “Ινδικό ελάφι” στα Αγγλικά.”

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 1977

Subaru of America, λανσάρισμα του Subaru Brat.

Το Subaru Brat, ένα όχημα αναψυχής που σχεδιάστηκε για την αγορά της Βόρειας Αμερικής, ξεκίνησε τον Αύγουστο του 1977. Βασίστηκε στο Leone 4WD αλλά ήταν pick-up με διπλή καμπίνα.

ΙΟΥΝΙΟΣ 1979

Κυκλοφορία 2ης γενιάς Leone

2η γενιά Leone
Μεγαλύτερο μέγεθος και κινητήρας 1.800 cc έδωσαν στο αυτοκίνητο ένα design πιο κατάλληλο για επιβατικό μέσης κατηγορίας. Για την καλύτερη οδήγηση σε δύσκολους δρόμους, το μοντέλο 4WD 1.8L ήταν εξοπλισμένο με μεταβλητό σύστημα κιβωτίου ταχυτήτων Dual Range.

1979.06 Λανσάρεται το νέο Leone Sedan
1979.07 Λανσάρεται το νέο Leone Hard-top
1979.10 Λανσάρεται το Swingback, 4WD
1981.11 Λανσάρεται το Leone 4WD με αυτόματο κιβώτιο (παγκόσμια το πρώτο MP-T μοντέλο)

Ονομασία: από την ιταλική λέξη για το “αρσενικό λιοντάρι.”

1980’s

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 1981

Κυκλοφορία 2ης γενιάς Rex

2η γενιά Rex
Η πλατφόρμα με τον κινητήρα πίσω και την πίσω κίνηση, που προερχόταν από το Subaru 360, άλλαξε σε πλατφόρμα με τον κινητήρα εμπρός καθώς και με κίνηση στους εμπρός τροχούς. Έτσι ξεπεράστηκαν ζητήματα που σχετίζονταν με τον εσωτερικό χώρο, δίνοντας μεγαλύτερο μετατρόχιο και μεγαλύτερο αμάξωμα (για την κατηγορία minicar εκείνης της εποχής). Το όνομα Rex Combi δόθηκε στο μοντέλο με αμάξωμα ελαφρού φορτηγού που τότε ήταν δημοφιλές..

1981.10 Λανσάρεται το FF Rex Sedan
1984.09 Λανσάρεται η νέα γκάμα Rex series

Ονομασία: Από την λατινική λέξη “Βασιλιάς.”

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 1982

Κυκλοφορία νέων Sambar Try και High Roof Truck

4η γενιά Sambar
Λανσάρεται τον Σεπτέμβριο του 1982. Το "Sambar Try" κυκλοφόρησε ως μοντέλο minivan και ενώ το σύστημα ανάρτησης σε 4 ανεξάρτητους τροχούς παρέμεινε το ίδιο, η διάταξη της μπροστινής ανάρτησης σε μοντέλα 4WD της 4ης γενιάς Sambar άλλαξε από semi-trailing σε σύστημα με γόνατα Macpherson (το semi-trailing σύστημα συνέχισε να χρησιμοποιείται σε μοντέλα 2WD). Σε όλα τα μοντέλα 2WD χρησιμοποιήθηκαν ελαστικά 10 ιντσών και 12 ιντσών στα 4WD (όλα τα μοντέλα διέθεταν μεγάλα φρένα). Τα μοντέλα 4WD απόκτησαν και την χαμηλή σχέση EL. Τα φορτηγά είχαν και την επιλογή High Roof ανεξάρτητα από το αν ήταν 2WD ή 4WD, και ενώ δεν υπήρχε αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, το Try FL και το FX είχαν αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

1987.09 Αναβάθμιση της γκάμας Sambar με μόνιμη τετρακίνηση 4WD

Ονομασία: τo “Ινδικό ελάφι” στα Αγγλικά.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 1983

Λανσάρισμα του Domingo

1η γενιά Domingo
Το Subaru Domingo (one-box wagon) έκανε το ντεμπούτο του τον Οκτώβριο του 1983. Αυτή η σειρά όχι μόνο φιλοξένησε επτά επιβάτες σε ένα συμπαγές αμάξωμα αλλά πρόσφερε μια ποικιλία ρυθμίσεων των καθισμάτων χάρη στα πρώτα περιστρεφόμενα καθίσματα της Ιαπωνίας σε συνδυασμό με τα πτυσσόμενα καθίσματα.

1986.06 Λανσάρεται το Domingo 1.2-litre 4WD

Ονομασία: από την ισπανική λέξη που σημαίνει “Κυριακή” και χαρακτηρίζοντας τον ψυχαγωγικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου, όπως π.χ. για κυριακάτικες εκδρομές.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 1984

Εξέλιξη του Subaru ECVT

Ανακοινώνεται η δημιουργία του πρώτου παγκόσμια ηλεκτρικού συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων συστήματος μετάδοσης (ECVT).
Tο ECVT έκανε χρήση ενός απλού αλλά αποτελεσματικού μηχανισμού χρησιμοποιώντας μια ειδική ζώνη από χάλυβα και ζεύγος τροχαλιών κατασκευασμένα από την εταιρεία Van Doorne Transmissie B.V., της Ολλανδίας. Το ECVT έδωσε τη δυνατότητα στον οδηγό να ελέγχει την ταχύτητα του αυτοκινήτου χωρίς τη χρήση σύνθετων γραναζιών. Αυτή η διαμόρφωση επέτρεψε στο όχημα να αλλάζει ταχύτητες αυτόματα με την πλέον κατάλληλη σχέση μετάδοσης.

ΙΟΥΛΙΟΣ 1984

Κυκλοφορία 3ης γενιάς Leone

3η γενιά Leone
Με ένα μεγαλύτερο αμάξωμα και σχεδίαση βασισμένη σε επίπεδες, ευθείες γραμμές, η γενναιόδωρη επιφάνεια της 3ης γενιάς Leone προσέφερε εξαιρετική αεροδυναμική (Cd 0,35). Το χειροκίνητο κιβώτιο 5 ταχυτήτων διέθετε και πάλι τεχνολογία "Dual Range", παρέχοντας στον οδηγό 10 διαφορετικές σχέσεις. Το κορυφαίο μοντέλο GT έφερε ένα σύστημα ανάρτησης με αέρα και δυνατότητα ρύθμισης του ύψους.

1986.04 Λανσάρεται το Leone 3-πορτο Coupe RX/II (μόνιμα 4WD)
1987.10 Αναβαθμίζεται η γκάμα Leone, τα Sedans και τα Touring Wagons αποκτούν Τετρακίνηση με ενεργή κατανομή ροπής
1988.02 Λανσάρεται το Maia

Ονομασία: από την ιταλική λέξη για το “αρσενικό λιοντάρι.”

ΙΟΥΝΙΟΣ 1985

Λανσάρισμα του Alcyone

Το Subaru Alcyone πήρε το όνομά του από ένα ιδιαίτερα λαμπερό αστέρι του συμπλέγματος των Πλειάδων, που στα Ιαπωνικά ονομάζονται Subaru. Το μοντέλο αυτό κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 1985 στις Ηνωμένες Πολιτείες ως Subaru XT και ως Alcyone στην Ιαπωνία τον Ιούνιο του 1985. Η σειρά αυτή χαρακτηρίζεται από το στιλ της σχεδίασής της της οποίας έμπνευση ήταν το αεροδυναμικό σχήμα του αετού. Χάρη στο σχήμα της σφήνας και τις στρογγυλεμένες καμπύλες, το Alcyone μπόρεσε να επιτύχει τον χαμηλότερο δείκτη αεροδυναμικής αντίστασης παγκόσμια, δηλ. 0.29 CD.

1987.07 Λανσάρεται το Alcyone VX (2.7-litre, μόνιμη 4WD)

Ονομασία: Η Αλκυόνη (Alcyone), το πιο φωτεινό αστέρι που λάμπει στο σύμπλεγμα των Πλειάδων (Subaru) έδωσε το όνομά της σ' αυτό το μοντέλο. Το SVX είναι συντομογραφία για το Subaru X.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 1986

Κυκλοφορία του νέου Rex Combi

3η γενιά Rex
Το “Combi”van εξελίχθηκε στο καινούργιο σπορ μοντέλο με νέο 3-βάλβιδο κινητήρα και το νέο όνομα "VIKI". Μεγάλες αλλαγές στο αμάξωμα οδήγησαν σε ακόμα μεγαλύτερο εσωτερικό χώρο από ό, τι είχαν τα μοντέλα στο παρελθόν. Το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων επίσης αναβαθμίστηκε, από τον αυτόματο συμπλέκτη στα προηγούμενα μοντέλα σε ένα πλήρως αυτόματο σύστημα (2 σχέσεων) που χρησιμοποιούσε μετατροπέα ροπής.

1987.02 Λανσάρεται το 5-πορτο μόνιμα 4-κίνητο Rex sedan twin-viscous coupling
1987.07 Λανσάρεται το Rex ECVT
1988.03 Λανσάρεται η γκάμα Rex V και VX με turbo
1990.03 Αναβάθμιση της γκάμας Rex

Ονομασία: Από την λατινική λέξη “Βασιλιάς.”

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 1988

Ίδρυση της Subaru Tecnica International Inc.

Ιδρύεται η Subaru Tecnica International Inc.
Η εταιρεία αυτή ιδρύθηκε ως θυγατρική εταιρεία για να αναλάβει τις δραστηριότητες του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ της FIA, καθώς και την ανάπτυξη και πώληση ειδικών αγωνιστικών εξαρτημάτων.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 1988

Ολοκληρώνεται ο Subaru MM, ο 12-κύλινδρος επίπεδος κινητήρας.

Ολοκληρώνεται ο 12-κύλινδρος επίπεδος αντικρυστής διάταξης κινητήρας Subaru MM με μέγιστη ταχύτητα κινητήρα τις 13.000 σ.α.λ. και μέγιστη ισχύ άνω των 600 ΗΡ με καθαρό βάρος 159 κιλών.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 1989

Το Legacy πετυχαίνει νέο ρεκόρ ταχύτητας των 100.000 km.

Το 1989, από τις 2 έως τις 21 Ιανουαρίου, η Legacy πρώτης γενιάς πέτυχε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας 100.000 χιλιομέτρων στο κέντρο δοκιμών της Αριζόνα. Η απόσταση των 100.000 χιλιομέτρων καλύφθηκε σε 447 ώρες, 44 λεπτά και 9,887 δευτερόλεπτα, με μέση ταχύτητα 223,345 χλμ./ώρα, γράφοντας έτσι ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ.
*Ισχύει από τα τέλη Απριλίου 2005.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 1989

Το Κέντρο Έρευνας & Δοκιμών της Subaru

Στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Έρευνας και Δοκιμών της Subaru, ολοκληρώθηκαν οι πίστες υψηλών ταχυτήτων.

1990’s

ΜΑΡΤΙΟΣ 1990

O κινητήρας Subaru MM χρησιμοποιείται από την ιταλική αγωνιστική ομάδα Coloni στο πρωτάθλημα της Formula 1.

O κινητήρας Subaru MM που χρησιμοποιεί η ιταλική αγωνιστική ομάδα Coloni κάνει το ντεμπούτο του στη F1 στο αμερικανικό Grand Prix.

ΜΑΡΤΙΟΣ 1990

Πλήρης αλλαγή μοντέλου για τη σειρά Sambar

5η γενιά Sambar
Κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 1990 με κινητήρα 660 cc που σχεδιάστηκε για να ανταποκρίνεται σε νέους κανονισμούς. Το "Dias" κυκλοφόρησε ως το πολυτελές μοντέλο Sambar Try. Με τον 4-κύλινδρο κινητήρα EN07, τα υπερτροφοδοτούμενα μοντέλα ανέπτυξαν 55 ίππους και τα ατμοσφαιρικά μοντέλα 40 ίππους (με τον κινητήρα τύπου EN07C με καρμπιρατέρ). Η μπροστινή ανάρτηση κατασκευάστηκε με αεριζόμενα δισκόφρενα και το σύστημα ανάρτησης με γόνατα Macpherson. Η μετάδοση κίνησης περιελάμβανε μία 5-τάχυτη χειροκίνητη έκδοση με το EL, καθώς και μια επιλογή ECVT. Τα μοντέλα 4WD είχαν δύο παραλλαγές, με συνεκτικό συμπλέκτη μη μόνιμης τετρακίνησης καθώς και με μόνιμη τετρακίνηση 4WD.

1993.12 Λανσάρεται το Sambar Dias Classic
1995.04 Λανσάρεται το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Subaru, το Sambar EV

Ονομασία: τo “Ινδικό ελάφι” στα Αγγλικά.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 1991

Κυκλοφορία του Alcyone SVX (Subaru SVX)

Αντικαθιστώντας το Alcyone, το Subaru SVX κυκλοφόρησε στην αγορά των ΗΠΑ τον Ιούλιο του 1991 και στην Ιαπωνία τον Σεπτέμβριο. Το μοντέλο αυτό αναπτύχθηκε ως πολυτελές coupé υψηλών επιδόσεων που θα μπορούσε να κινηθεί σε οποιοδήποτε οδόστρωμα. Σχεδιάστηκε για να έχει μια δυναμική εικόνα, με πινελιές όπως η απ' άκρη σ' άκρη γυάλινη οροφή.

1991.01 Παρουσιάζεται το Subaru SVX, το νέο concept sports coupé, στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Βόρειας Αμερικής

Ονομασία: Η Αλκυόνη (Alcyone), το πιο φωτεινό αστέρι που λάμπει στο σύμπλεγμα των Πλειάδων (Subaru) έδωσε το όνομά της σ' αυτό το μοντέλο. Το SVX είναι συντομογραφία για το Subaru X.

ΜΑΡΤΙΟΣ 1992

Λανσάρισμα του Vivio

Το Vivio προωθήθηκε στην αγορά με το μήνυμα "SIMPLE RICH". Το εξωτερικό του χαρακτηριζόταν από καθαρές γραμμές και από ένα πίνακα οργάνων που διατηρούσε τις κυματοειδείς γραμμές του. Τα εξωτερικά χρώματα επίσης εμπλουτίστηκαν από τα βασικά χρώματα που ήταν διαθέσιμα στο Rex, σε γυαλιστερές αποχρώσεις, μεταλλικά ή περλέ για να ενισχύσουν την αίσθηση της ποιότητας. Το πίσω μέρος του αυτοκινήτου είχε διαφορετική κατασκευήανάλογα με τη χρήση, επιβατικό ή επαγγελματικό. Το Vivio διέθετε το πρώτο αμάξωμα της Subaru που ανταποκρινόταν στις αλλαγές των κανονισμών για ελαφρά αυτοκίνητα το 1990 και το σχετικά χαμηλό κέντρο βάρους βοήθησε στη βελτίωση της σταθερότητάς του στην οδήγηση.

1993.05 Λανσάρεται το Vivio T-top
1993.04 Αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο WRC Safari rally, κέρδισε στην κατηγορία Group A-5
1995.11 Λανσάρεται το Bistro

Ονομασία: δημιουργήθηκε από την αγγλική λέξη VIVID, και αντιστοιχεί στον αριθμό 660 (VIVIO) στη Λατινική γραφή.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 1993

Το νέο Legacy πετυχαίνει νέο ρεκόρ ταχύτητας για την κατηγορία των station wagon

Το νέο Legacy πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας για τα station wagons. Το ρεκόρ με μέσο όρο 249.981 kmh για πάνω από 1 χλμ. αναγνωρίστηκε επίσημα από την FIA και την Επιτροπή Αγωνιστικών Αυτοκινήτου των ΗΠΑ (ACCUS).
Τοποθεσία: Αυτοκινητόδρομος Bonneville, Γιούτα, ΗΠΑ
(παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας πιστοποιημένο από τη FIA και την ACCUS για επιβατικά, μη τροποποιημένα station wagon) Όχημα: Legacy Touring Wagon GT”

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 1993

Λανσάρισμα της νέας σειράς Legacy

2η γενιά Legacy
Αν και ανήκε στην κατηγορία Compact το νέο Legacy εξελίχτηκε για να προσφέρει επιδόσεις και χώρους περισσότερο ακόμα και από τα πολυτελή μοντέλα. Διατήρησαν στο 4-πορτο sedan τις γραμμές στα παράθυρα όμως αφαίρεσαν το μαύρο φινίρισμα κατά μήκος των εμπρός και πίσω κολόνων (Α και C). Αυτό, σε συνδυασμό με την επανασχεδίαση της κάθε πίσω κολόνας απ' ευθείας πάνω από τον θόλο κάθε τροχού τόνισε την πιο επιθετική εμφάνιση του οχήματος. Στο station wagon τα παράθυρα συνέχιζαν από το πλάι προς τα πίσω και εμπρός ξαναχρησιμοποιήθηκε το τραπεζοειδές σχήμα της μάσκας.

1993.09 Πετυχαίνει παγκόσμιο ρεκόρ για την κατηγορία station wagon (249,981 km/h)
1994.10 Προστίθεται το 2.5-litre 250T στην γκάμα Legacy

Ονομασία: από την Αγγλική λέξη LEGACY για να περάσει το μήνυμα "μεταφέρουμε την παράδοσή μας".

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 1993

Λανσάρισμα του Outback (όνομα για την Ιαπωνία: Legacy Grand Wagon)

1η γενιά Outback
Το Outback αναπτύχθηκε με τη βέλτιστη ισορροπία της σπορ αξιόπιστης οδηγησιμότητας και της ευρυχωρίας του Legacy Wagon σε συνδυασμό με ένα σύνολο χαρακτηριστικών wagon για εξαιρετική πρακτικότητα. Στο μοντέλο δόθηκε απόσταση 200 mm από το έδαφος για να εξασφαλιστεί μεγάλη οδηγική ικανότητα εκτός δρόμου. Το premium αλλά και σπορτίβ εξωτερικό του είχε ιδιαίτερο εμπρός μέρος και προφυλακτήρα, μεγάλα φώτα ομίχλης με προστατευτικά, ελαστικά μεγάλης διαμέτρου, διχρωμία αμαξώματος και μεγάλα πλαϊνά προστατευτικά.

1995.08 Λανσάρεται το Legacy Grand Wagon (ονομασία εκτός Ιαπωνίας: Outback)
1997.08 Λανσάρεται το Legacy Lancaster (ονομασία εκτός Ιαπωνίας: Outback)

Ονομασία: από την αγγλική λέξη που σημαίνει “Η τεράστια Αυστραλιανή ύπαιθρος.”

ΙΟΥΝΙΟΣ 1994

Λανσάρισμα του νέου Domingo

2η γενιά Domingo
Το 1994 κυκλοφόρησε η πρώτη στην 11χρονη ιστορία του πλήρης αλλαγή μοντέλου. Το πλαίσιο του μεγάλωσε κατά μήκος με μια κατασκευή τύπου Y εμπρός για να εξασφαλίζει ασφάλεια σε μετωπική σύγκρουση. Η τροφοδοσία καυσίμου αναβαθμίστηκε από καρμπυρατέρ σε EMPi και προστέθηκε στη γκάμα η έκδοση με ECVT. Η μόνιμη τετρακίνηση 4WD επιτυγχάνεται με τη βοήθεια συνεκτικού συμπλέκτη για να ταιριάζει στο ECVT, βελτιώνοντας έτσι τις ικανότητες του αυτοκινήτου σε κάθε τύπο εδάφους.

1996.04 Λανσάρεται το Aladdin

Ονομασία: από την ισπανική λέξη που σημαίνει “Κυριακή” και χαρακτηρίζοντας τον ψυχαγωγικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου, όπως π.χ. για κυριακάτικες εκδρομές.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 1994

Η Subaru συμμετέχει σε όλους τους αγώνες του WRC (FIA) της αγωνιστικής χρονιάς για πρώτη φορά

Είναι η πρώτη χρονιά που η Subaru συμμετείχε σε όλους τους αγώνες WRC του έτους κερδίζοντας την 2η θέση (και το υψηλότερο επίτευγμα για την FHI) για τον τίτλο των κατασκευαστών, με οδηγό τον Carlos Sainz.

1995

Το Justy κάνει την είσοδό του στην ευρωπαϊκή αγορά

2η γενιά Justy
Το Justy ξανακυκλοφορεί με πλήρη αλλαγή μοντέλου, διαθέσιμου μόνο στην ευρωπαϊκή αγορά, σε 3-πορτου και 5-πορτου hatchback.
* Παράγεται από την Magyar Suzuki (Ουγγαρία)

Ονομασία: από την αγγλική λέξη "Just" και υπονοεί ότι το αυτοκίνητο είναι "σωστό", "τέλειο", "ιδανικό" και "ό,τι ακριβώς πρέπει".

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 1996

Subaru εφαρμόζει την διαδικασία της ολικής ανακύκλωσης.

Η Subaru τροποποιεί την γραμμή παραγωγής της στρώνοντας τον δρόμο της ολικής ανακύκλωσης.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 1996

Το Subaru Forester κερδίζει το Hulman Trophy για το ρεκόρ ταχύτητας των 24 ωρών

Το Subaru Forester κερδίζει το Hulman Trophy* για το ρεκόρ ταχύτητας των 24 ωρών στο Indiana Motor Speedway με μέση ταχύτητα 180,082 km/h.
Τοποθεσία: Indianapolis Motor Speedway, Indiana, ΗΠΑ.
(παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας επισημοποιημένο από FIA και ACCUS για το Group T-1=κατηγορία αυτοκινήτων "cross country")

*Hulman Trophy: Η δοκιμασία για το ρεκόρ των 24 ωρών οχημάτων μαζικής παραγωγής στο Indianapolis Motor Speedway ξεκίνησε τη δεκαετία του 1920, αλλά το Trophy Hulman θεσπίστηκε το 1989, παίρνοντας το όνομά του από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη της πίστας, τον Tony Hulman.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 1998

Το νέο Subaru Legacy πετυχαίνει νέο ρεκόρ ταχύτητας στην κατηγορία των station wagon

To νέο Subaru Legacy πετυχαίνει νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας για station wagon. Tο ρεκόρ της μέσης ωριαίας ταχύτητας των 270,532 km/h αναγνωρίστηκε επίσημα από την FIA και την ACCUS. Τοποθεσία: Colorado, ΗΠΑ (το ταχύτερο station wagon μαζικής παραγωγής επισημοποιημένο από FIA και ACCUS για την κατηγορία αυτοκινήτων μαζικής παραγωγής με κινητήρα turbo, κατηγορία 1.600 cc to 2.000 cc)

ΙΟΥΝΙΟΣ 1998

Πλήρης αλλαγή μοντέλου για το Legacy Station Wagon, λανσάρισμα νέου Legacy

3η γενιά Legacy
Με το λανσάρισμα του μοντέλου αυτού τον Ιούνιο του 1998, η Subaru καθιέρωσε την τετρακίνηση 4WD καταργώντας κάθε δικίνητη έκδοση. Το αμάξωμα διατήρησε τις γραμμές του Legacy αλλά χρησιμοποιήθηκε μια πιο στιβαρή πλατφόρμα. Χρησιμοποιήθηκαν δύο σειρές λαμπτήρων στους προβολείς και για πρώτη φορά φώτα HID στις premium εκδόσεις. Η εσωτερική ποιότητα βελτιώθηκε πάρα πολύ σε σχέση με τα υπάρχοντα μοντέλα Subaru και η προσθήκη στον εξοπλισμό προμηθευτών υψηλής τεχνολογίας και ποιότητας, όπως η αμερικανική μάρκα Macintosh, βοήθησε στην αναβάθμιση της μάρκας σε τομείς άλλους εκτός από αυτόν της οδήγησης. Η αλλαγή της πίσω ανάρτησης από έναν τύπο με γόνατα σε έναν τύπο πολλαπλών συνδέσμων και η τροποποίηση των αμορτισέρ βοήθησαν στην αύξηση του χώρου αποσκευών.

1998.12 Πλήρης αλλαγή της γκάμας Legacy Sedan, Λανσάρισμα του Legacy B4 (Sedan)
2000.05 Αναβάθμιση της γκάμας Legacy
2001.01 Λανσάρονται τα Legacy Touring Wagon και B4 (Sedan) Blitzen 2001
2002.01 Λανσάρονται τα Legacy Touring Wagon GT30 και B4 (Sedan) RS30 με 3-λιτρο, 6-κύλινδρο, επίπεδο κινητήρα DOHC
2002.02 Λανσάρονται τα Legacy Touring Wagon και B4 (Sedan) Blitzen 2002
2002.08 Λανσάρονται τα Legacy Touring Wagon και B4 (Sedan) Blitzen 6

Ονομασία: από την Αγγλική λέξη LEGACY για να περάσει το μήνυμα "μεταφέρουμε την παράδοσή μας".

ΙΟΥΝΙΟΣ 1998

Λανσάρισμα του νέου Outback (όνομα για την Ιαπωνία: Legacy Lancaster)

2η γενιά Outback
Με το λανσάρισμα του μοντέλου αυτού τον Ιούνιο του 1998, η Subaru καθιέρωσε την τετρακίνηση 4WD καταργώντας κάθε δικίνητη έκδοση. Το αμάξωμα διατήρησε τις γραμμές του Legacy αλλά χρησιμοποιήθηκε μια πιο στιβαρή πλατφόρμα. Χρησιμοποιήθηκαν δύο σειρές λαμπτήρων στους προβολείς και για πρώτη φορά φώτα HID στις premium εκδόσεις. Η εσωτερική ποιότητα βελτιώθηκε πάρα πολύ σε σχέση με τα υπάρχοντα μοντέλα Subaru και η προσθήκη στον εξοπλισμό προμηθευτών υψηλής τεχνολογίας και ποιότητας, όπως η αμερικανική μάρκα ηχοσυστημάτων Macintosh, βοήθησε στην αναβάθμιση της μάρκας και σε άλλους τομείς εκτός από αυτόν της οδήγησης. Η αλλαγή της πίσω ανάρτησης από έναν τύπο με γόνατα σε έναν τύπο πολλαπλών συνδέσμων και η τροποποίηση των αμορτισέρ βοήθησαν στην αύξηση του χώρου αποσκευών.

1998.12 Πλήρης αλλαγή μοντέλου για το Legacy Lancaster (ονομασία εκτός Ιαπωνίας: Outback)
1999.09 Προστίθεται το μοντέλο ADA στη γκάμα Legacy Lancaster (ονομασία εκτός Ιαπωνίας: Outback)
2000.05 Λανσάρεται το Outback H6-3.0, με νέο 3λιτρο 6κύλινδρο κινητήρα

Ονομασία: από την αγγλική λέξη που σημαίνει “Η τεράστια Αυστραλιανή ύπαιθρος.”

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 1998

Λανσάρισμα του Pleo

1η γενιά Pleo
Το Pleo δημιουργήθηκε με βάση την ιδέα του "Μικρού αλλά μεγάλου" και απογείωσε όλα τα χαρακτηριστικά - τις επιδόσεις, την ασφάλεια, την πρακτικότητα και την φιλική προς το περιβάλλον οδήγηση - σε ένα τέλεια ισορροπημένο συνδυασμό. Σχεδιασμένο έξω από τον παραδοσιακό τρόπο, δημιούργησε μια νέα γενιά minicar. Ελαφρύ και συμπαγές, το Pleo διέθετε όλα τα πλεονεκτήματα της εξαιρετικής οικονομίας καυσίμου και της περιβαλλοντικής ασφάλειας καθώς και νέα πρότυπα που ενσωματώθηκαν στο σχεδιασμό του.

1998.11 Κερδίζει το Βραβείο "RJC Ελαφρύ Αυτοκίνητο της Χρονιάς"
1999.06 Λανσάρεται το Pleo Nesta
2000.12 Λανσάρεται το Pleo Nicotto

Ονομασία: από τη λατινική λέξη “Περισσότερο, ολοκλήρωση.”

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 1999

Πλήρης αλλαγή μοντέλου για το Sambar

6η γενιά Sambar
Οι αλλαγές στις προδιαγραφές των ελαφρών οχημάτων το 1998 σήμαιναν ότι το μεγαλύτερο Sambar διατήρησε το μονοκάμπινο σχήμα του και στο pick-up και στο van, με μια γκάμα που παρουσίασε με pick-up, van και Dias (φορτηγάκι). Τα μοντέλα NA δεν ήταν πλέον εξοπλισμένα με καρμπυρατέρ.

2000.11 Λανσάρεται το ηλεκτρικό Sambar EV

Ονομασία: τo “Ινδικό ελάφι” στα Αγγλικά.

2000’s

2000

Νέα εξέλιξη του συμπαγούς και οριζόντιας διάταξης 6-κύλινδρου κινητήρα

Ο νέος, συμπαγής 6-κύλινδρος κινητήρας “EZ30” είχε το ίδιο μήκος με τον 4-κύλινδρο. Είχε τα ίδια βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά ενός Οριζόντιου - Επίπεδου κινητήρα, δηλαδή εξαιρετική ισορροπία, χαμηλό κέντρο βάρους και περιορισμένο μέγεθος και είχε την ομαλή απόδοση και τον τυπικό ήχο ενός 6-κύλινδρου κινητήρα καθώς επίσης και "τόνους"ροπής.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2000

Πλήρης αλλαγή μοντέλου για τη σειρά Impreza

2η γενιά Impreza
Η δεύτερη γενιά Impreza βασίστηκε στο concept "fast, fun and safe" και περιελάμβανε χαρακτηριστικά όπως ένα καινούργιο κινητήρα turbo με εξαιρετικές επιδόσεις και ένα νέο αμάξωμα με Ενισχυμένα Πλαίσια Σχήματος Δακτυλίου και βελτιωμένη ασφάλεια στη σύγκρουση. Δεν ήταν μόνο πιο απολαυστικό στην οδήγηση, είχε και μοναδικό στιλ υποστηριζόμενο από λειτουργικότητα, ήταν ένα όχημα που θα μπορούσε να διεκδικήσει την προσωπικότητα του οδηγού.

2000.10 Λανσάρεται η νέα γκάμα Impreza WRX STi
2002.01 Λανσάρεται το Impreza Sports Wagon Type Euro
2003.12 Λανσάρονται τα WRX Sti και WRX “2003 V-Limited” προς τιμήν του 2003 WRC Driver's Championship
2004.07 2004 Λανσάρεται η ειδική έκδοση WRC Rally Japan “WR-Limited 2004”
2005.01 Λανσάρεται το “S203” από την STI* *SUBARU TECNICA INTERNATIONAL INC.
2005.08 2005 Λανσάρεται η ειδική έκδοση WRC Rally Japan “WR-Limited 2005”
2006.01 Λανσάρεται το “S204” από την STI* *SUBARU TECNICA INTERNATIONAL INC.

Ονομασία: η λέξη “εντύπωση” στα αγγλικά.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2001

Λανσάρισμα του Traviq

Το concept του Traviq ήταν το "απολαυστικό επταθέσιο αυτοκίνητο, είτε με τον οδηγό μόνο του είτε και με τους επτά επιβάτες". Επρόκειτο για ένα συμπαγές επταθέσιο, εύκολο στην οδήγηση, με εξαιρετική εσωτερική άνεση σε ένα αεροδυναμικό αμάξωμα. Σε συνδυασμό με την ιπποδύναμη και την εντυπωσιακή ευελιξία, το αυτοκίνητο ήταν πραγματικά διασκεδαστικό.

Ονομασία: συνδυασμός των λέξεων TRAVEL και QUICK.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2002

Πλήρης αλλαγή μοντέλου για το Forester, παρουσιάζεται το νέο Forester cross-over SUV

2η γενιά Forester
Βασισμένο στο concept του "Crossover SUV για κάθε έδαφος", το Forester εξελίχθηκε για να προσφέρει κορυφαία δυναμική στην κατηγορία Crossover SUV. Στην ουσία συνδυάζει τα πλεονεκτήματα τόσο ενός SUV όσο και ενός επιβατικού αυτοκινήτου, αλλά έχει επίσης σχεδιαστεί για να καλύπτει τις διάφορες ανάγκες της καθημερινότητας με ένα ενιαίο μοντέλο.

2002.10 Λανσάρεται το Forester Cross Sports 2004.02 Λανσάρεται το Forester STi Version 2004.07 2004 Λανσάρεται η ειδική έκδοση WRC Rally Japan “WR-Limited 2004” 2005.12 Λανσάρεται η ειδική έκδοση “AIRBREAK”

Ονομασία: στα Αγγλικά "ο άνθρωπος που ζει στο δάσος.”

ΜΑΙΟΣ 2002

Παρουσίαση της εξέλιξης του Legacy B4 (Sedan) CNG

Tο Legacy B4 “CNG” ήταν ένα μοντέλο βασισμένο στο 4WD “RS” που έφερε έναν 2.0-λιτρο DOHC 4-κύλινδρο κινητήρα Boxer. O κινητήρας δεν έφερε πλέον AVCS (Active Valve Control System: variable valve timing) ή EGR (Exhaust Gas Recirculation), όμως έφερε ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα ψεκασμού ειδικά προσαρμοσμένου για το CNG ώστε να βγάζει μέγιστη ιπποδύναμη 94 kW και maximum ροπή 160 Nm.

ΙΟΥΛΙΟΣ 2002

Λανσάρισμα του Subaru Baja στην Αμερική (USA)

Λανσάρεται το μοντέλο Subaru Baja στη Βόρεια Αμερική.

ΜΑΙΟΣ 2003

Πλήρης αλλαγή μοντέλου για το Legacy

4η γενιά Legacy
Το Legacy της τέταρτης γενιάς είχε ως στόχο να είναι ένα αυτοκίνητο επόμενης γενιάς κρατώντας την παράδοση που είχε μέχρι τότε και βελτιώνοντας περαιτέρω την απόδοση του μοναδικού Symmetrical AWD γύρω από τον κινητήρα Boxer. Το Legacy της τέταρτης γενιάς είχε μια πιο σπορ εμφάνιση και πιο κομψό σχήμα αμαξώματος. Το στιλ του βελτιώθηκε επίσης μέσω της αισθητικής και λειτουργικής ομορφιάς του, όπως π.χ. τα LED φλας που ήταν ενσωματωμένα στους πλευρικούς καθρέφτες. Το εσωτερικό ήταν σχεδιασμένο για να προσφέρει υψηλής ποιότητας και σπορ εξοπλισμό, το μέγεθος του αμαξώματος ήταν βέλτιστο και έφερε βελτιωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, καθώς και εξαιρετικό χειρισμό και επιδόσεις οδήγησης.

2005.01 Λανσάρεται το B4 “Blitzen 2005 MODEL”
2005.12 Λανσάρονται τα “Blitzen 2006 MODEL” Touring Wagon και B4

Ονομασία: από την Αγγλική λέξη LEGACY για να περάσει το μήνυμα "μεταφέρουμε την παράδοσή μας".

ΜΑΙΟΣ 2003

Λανσάρισμα της 3ης γενιάς Outback

3η γενιά Outback
Το Outback βασίστηκε στο σπορ εξωτερικό του Legacy Wagon και έφερε ειδικά σχεδιασμένους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, μεγάλους λασπωτήρες και πλαϊνές επενδύσεις που του έδιναν ξεχωριστή αίσθηση ελέγχου και κύρους. Με απόσταση 200 χιλιοστών από το έδαφος το αυτοκίνητο είχε εξαιρετική οδηγική απόδοση σε κάθε είδος δρόμου, ακόμα και στους πιο σκληροτράχηλους. Το Outback επαναπροσδιόρισε την έννοια του ορισμού "crossover".

Ονομασία: από την αγγλική λέξη που σημαίνει “Η τεράστια Αυστραλιανή ύπαιθρος.”

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2003

Λανσάρισμα του Justy G3X στην Ευρώπη

3η γενιά Justy
Το G3X Justy* εισήχθη στην ευρωπαϊκή αγορά ως βασικό μοντέλο για την κατηγορία crossover. Οι οδηγοί απολάμβαναν την σπορτίβικη αίσθηση της οδήγησης για την οποία είχε γίνει γνωστή η Subaru και όλη η γκάμα ήταν εξοπλισμένη με κινητήρες DOHC και δυναμική σχεδίαση. Το G3X Justy ήταν διαθέσιμο ως τετρακίνητο με AWD και κινητήρα DOHC 1,3 ή 1,5 λίτρων με σύστημα VVT (variable valve timing), καθώς και δικίνητο με κινητήρα diesel turbo 1,3 λίτρων. Σε συνδυασμό με την απόσταση των 170 χιλιοστών από το έδαφος, οι επιδόσεις του ήταν εξαιρετικές, τόσο σε off-road όσο και στους αυτοκινητόδρομους.
* Παράγεται από την Magyar Suzuki (Ουγγαρία)

Ονομασία: από την αγγλική λέξη "Just" και υπονοεί ότι το αυτοκίνητο είναι "σωστό", "τέλειο", "ιδανικό" και "ό,τι ακριβώς πρέπει".

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2003

Η Subaru εισάγει νέο σλόγκαν: Think. Feel. Drive.

Το νέο σλόγκαν “Think. Feel. Drive.” αντιπροσώπευε τα ιδανικά της ευφυΐας και της ευαισθησίας της Subaru για την αυτοκινητοβιομηχανία. Συμβόλιζε τον στόχο της Subaru να αναπτύσσει premium αυτοκίνητα επιδόσεων που προσφέρουν υψηλού επιπέδου οδήγηση και ασφάλεια, δημιουργώντας σχέση διαρκείας με τους πελάτες της παγκοσμίως, ειδικά εκείνους που απολαμβάνουν πραγματικά την οδηγική εμπειρία.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2003

Παρουσίαση του Subaru R2

Το R2 ήταν ένα minicar σχεδιασμένο να καλύψει τις ανάγκες της αγοράς με μια εντελώς νέα πρόταση. Το εξωτερικό είχε κομψή σχεδίαση, με ομαλές γραμμές και στιλ που έδεναν με το υψηλό επίπεδο ασφάλειας. Έγινε σημαντική εξοικονόμηση βάρους σε όλο το όχημα το οποίο διέθετε ένα νέο 4κύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα DOHC (με AVCS).

2004.11 Το Subaru R2 παίρνει το βραβείο “Special Award for Best Mini Passenger Car” στον Ιαπωνικό θεσμό 2005 RJC Car of the Year 2005.11 Λανσάρεται η ειδική έκδοση “Refl” 2008.06 Αλλαγές στο μοντέλο

Ονομασία: Η χρήση του απλού και αποτελεσματικού συμβόλου επαναπροσδιόρισε τα minicars του παρελθόντος και συνέβαλε στην ενίσχυση της εικόνας τους. Ξαναχρησιμοποιώντας ένα όνομα μοντέλου που είχε δοθεί το 1969 όχι μόνο ενίσχυσε το όνομα, αλλά και την παράδοση της Subaru στην αυτοκινητοβιομηχανία.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2005

Παρουσίαση του Subaru R1

Σχεδιασμένο πρωτίστως για δύο επιβάτες, το Subaru R1 ήταν ένα 3-πορτο μικρό επιβατικό αυτοκίνητο. Προσέφερε εξαιρετική οικονομία καυσίμου, εκπληκτικά επίπεδα ασφαλείας, κομψό και εκλεπτυσμένο σχεδιασμό, άνετο και λειτουργικό εσωτερικό, καθώς και δυνατότητα υποδοχής 4 επιβατών, αν χρειαζόταν.

2005.11 Ελαφριές αλλαγές και λανσάρισμα της έκδοσης new “S”
2006.11 Mικρές αλλαγές
2009.11 Λανσάρεται η ειδική έκδοση “Premium Black Limited”

Ονομασία: Χρησιμοποιήθηκε το γράμμα “R” για να προσδιορίσει τα minicar της Subaru. Η διαφορά μεγέθους με το “R2” τονίστηκε με τους αριθμούς “1” και “2.”

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2005

Λανσάρισμα του Subaru B9 Tribeca

Το Subaru B9 Tribeca αναπτύχθηκε πάνω στην έννοια του σύγχρονου SUV. Διέθετε Symmetrical All-Wheel Drive (AWD) με κινητήρα Boxer, παρέχοντας ευέλικτο και σταθερό έλεγχο ενώ παράλληλα εξασφάλιζε εξαιρετική ευελιξία ως SUV και ήταν το πρώτο Subaru με καθίσματα για επτά επιβάτες.
Το μεγαλύτερο μοντέλο της σειράς Subaru, το ολοκαίνουργιο Subaru B9 Tribeca, αποκάλυψε την ευρυχωρία του με τις ευέλικτες ρυθμίσεις των καθισμάτων σε τρεις σειρές για επτά επιβάτες. Ο σπορ και δυναμικός εξωτερικός σχεδιασμός τόνιζε την αντίθεση με το εκλεπτυσμένο εσωτερικό του που απέπνεε την άνεση και την ασφάλεια που παρείχε το μεγάλο μοντέλο της Subaru.

ΜΑΙΟΣ 2006

SI-DRIVE (SUBARU Intelligent Drive)

Το SI-DRIVE (SUBARU Intelligent Drive) ήταν το νέο σύστημα της Subaru που αναπτύχθηκε για να παρέχει καλύτερη επικοινωνία ανάμεσα στον οδηγό και στο αυτοκίνητο. Το σύστημα επέτρεπε στον οδηγό, επιλέγοντας από τρεις διαφορετικές λειτουργίες ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης, να αυξάνει εντυπωσιακά την οδηγική απόλαυση. Τρεις διαφορετικοί τρόποι οδήγησης, Intelligent (I), Sport (S) και Sport Sharp (S♯) έδιναν στο αυτοκίνητο τρεις εντελώς διαφορετικές προσωπικότητες ανάλογα με την περίπτωση. Το SI-DRIVE εγκαταστάθηκε για πρώτη φορά στο μοντέλο Legacy/Outback του 2007 με 3-λιτρο κινητήρα.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2006

Παρουσίαση του νέου Mini Car Subaru Stella

1η γενιά Stella
Η αγορά των μίνι αυτοκινήτων της Ιαπωνίας επεκτεινόταν σταθερά καθώς οι καταναλωτές εκτιμούσαν όλο και περισσότερο την ευκολία χρήσης και την οικονομία καυσίμων που προσέφεραν τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα. Αξιοποιώντας αυτή την ευκαιρία, η FHI ανέπτυξε το Stella, ένα minicar με έμφαση στο ευρύχωρο εσωτερικό, στην ευκολία χρήσης, με εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου στην κατηγορία του, καθώς και ομαλή επιτάχυνση χάρη στον 4-κύλινδρο κινητήρα της Subaru των 660cc και ένα νέο σύστημα μετάδοσης, το i-CVT (έξυπνη συνεχώς μεταβαλλόμενη μετάδοση).

2009.-- Subaru Plug-in STELLA Concept: το νέο Πρωτότυπο Ηλεκτρικό Όχημα, παρουσιάζεται στη Σύνοδο των G8 στο Hokkaido Toyako
2009.04 Εξελίσσεται το Πρωτότυπο Subaru Plug-in STELLA, 15 οχήματα του οποίου παρέχονται στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ιαπωνία
2009.06 Λανσάρεται στην Ιαπωνία το Subaru Plug-in STELLA EV

Ονομασία: Τα "Αστέρια" στα ιταλικά. Σχεδιασμένο για να φωτίζει την ημέρα κάθε πελάτη.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2007

Παρουσίασης της 3ης γενιάς Impreza

3η γενιά Impreza
Η τρίτη γενιά Impreza δημιουργήθηκε με κεντρική ιδέα το "νέο στιλ άνεσης" υιοθετώντας ένα βελτιωμένο 5-πορτο σύνολο βασισμένο στην ομαλή οδήγηση και στο υψηλό επίπεδο ασφάλειας που παρείχε ο συνδυασμός της βασικής τεχνολογίας της Subaru: του κινητήρα Boxer και του νέου στησίματος του αυτοκινήτου. Το νέο Impreza, που διέθετε τρία χαρακτηριστικά σε ένα - "Κομψή σχεδίαση", "Ευκολία στη χρήση" και "Αξιόπιστη, ελεγχόμενη και ευχάριστη οδήγηση", καθόρισε ένα νέο παγκόσμιο πρότυπο στην οδήγηση.

2007.04 Το ολοκαίνουργιο Subaru Impreza αποκαλύπτεται στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου Νέας Υόρκης
2007.10 Λανσάρεται ανανεωμένο μοντέλο “WRX STI”
2008.10 Λανσάρισμα του τροποποιημένου 4-πορτου “Impreza Anesis*” * ANESIS: Ελληνική λέξη για “άνεση" “χαλάρωση” και “ασφάλεια”
2010.01 Λανσάρεται το “S205” από την STI* *SUBARU TECNICA INTERNATIONAL INC.
2010.04 Το πρωτότυπο 4-πορτο WRX STI πετυχαίνει χρόνο 7:55:00 στο Nordschleife (“Northern Loop”) του Nurburgring, Γερμανία
2010.06 Λανσάρεται το τροποποιημένο μοντέλο crossover “Impreza XV*1” *1: XV, συντομογραφία για X = Crossover, V = Vehicle (όχημα)
2010.07 Λανσάρεται το 4-πορτο τροποποιημένο “WRX STI”
2011.11 Λανσάρεται το “S206” από την STI* *SUBARU TECNICA INTERNATIONAL INC.

Ονομασία: η λέξη “εντύπωση” στα αγγλικά.

ΜΑΙΟΣ 2007

Παρουσίαση του νέου Subaru Tribeca

Εξελίσσοντας την ιδέα ενός SUV, το νέο Tribeca κυκλοφόρησε με δυναμικό νέο στιλ, βελτιωμένες επιδόσεις, ακόμα περισσότερη άνεση και λειτουργικότητα. Ήταν εξοπλισμένο με καινούργιο κινητήρα Boxer 3,6 λίτρων και ο εξωτερικός σχεδιασμός του υπογράμμιζε τον σπορτίβ χαρακτήρα ενός SUV. Αν και μεγαλύτερος και ισχυρότερος από τον προηγούμενο κινητήρα των 3 λίτρων, ο νέος κινητήρας προσέφερε βελτιωμένες επιδόσεις και αποδοτικότητα καυσίμου σε καθημερινές, ρεαλιστικές συνθήκες οδήγησης. Οι τροποποιήσεις στο σύστημα ψύξης επέτρεψαν τη χρήση απλής αμόλυβδης βενζίνας (αλλαγή από την premium μόνο), συμβάλλοντας στη μείωση του κόστους λειτουργίας για τον καταναλωτή.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2007

Λανσάρισμα του νέου Justy της Subaru στην ευρωπαϊκή αγορά

4η γενιά Justy
Νέο μοντέλο για την Ευρώπη.
Το νέο Justy προσέφερε στους οδηγούς εξαιρετικό έλεγχο και ευρύχωρο εσωτερικό, σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή οικονομία καυσίμου και την φιλική προς το περιβάλλον λειτουργία χάρη στον κινητήρα 1.0 λίτρων. Το Justy κυκλοφόρησε σε δύο εκδόσεις: το σπορ "1.0S" και το εξαιρετικά πρακτικό "1.0E". Και οι δύο είχαν την κίνηση στους εμπρός τροχούς και χειροκίνητο 5-τάχυτο κιβώτιο για ευχάριστο και ευκίνητο χειρισμό.

Ονομασία: από την αγγλική λέξη "Just" και υπονοεί ότι το αυτοκίνητο είναι "σωστό", "τέλειο", "ιδανικό" και "ό,τι ακριβώς πρέπει".

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2007

Λανσάρισμα της νέας γενιάς crossover “NΕΟ Forester”

3η γενιά Forester
Βασίστηκε στο concept "Καλύτερη ισορροπία για σπορτίβικη ζωή" και περιείχε βελτιώσεις που συνέβαλαν σε ένα πιο ενεργό και διασκεδαστικό τρόπο οδήγησης. Το Forester 3ης γενιάς εξελίχτηκε δίνοντας προτεραιότητα στην μίξη τριών βασικών στοιχείων, του "εύκολου στη χρήση συνόλου", της "συνολικής απόδοσης" που υποστηρίζεται από την σταθερότητα του Symmetrical AWD και από την "φιλική προς το περιβάλλον συμπεριφορά".

2010.10 Λανσάρεται ανανεωμένο μοντέλο και επιπλέον έκδοση “S-EDITION”

Ονομασία: στα Αγγλικά "ο άνθρωπος που ζει στο δάσος.”

ΜΑΡΤΙΟΣ 2008

50 Χρόνια Subaru

Η Fuji Heavy Industries γιόρτασε τα συναρπαστικά πρώτα 50 χρόνια της μάρκας Subaru από τότε που κυκλοφόρησε το minicar "Subaru360" στις 3 Μαρτίου 1958. Το Subaru360 που δημιουργήθηκε ως το οικονομικά προσιτό μοντέλο σε ένα εξαιρετικό σύνολο, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ιαπωνία.

IOYΝΙΟΣ 2008

Ανακοίνωση εξέλιξης του νέου ηλεκτρικού Concept οχήματος “Plug-in SUBARU STELLA”

Στο Concept car Plug-in STELLA της Subaru συνδυάζεται το σύστημα EV που χρησιμοποιείται στο R1e με το minicar της Subaru, STELLA. Το όχημα που προέκυψε αντιπροσώπευε ένα καλύτερο μοντέλο με όλα τα πλεονεκτήματα του STELLA για να καλύψει μια ευρύτερη σειρά αναγκών της αγοράς.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2008

Παρουσίαση του νέου 7-θέσιου μοντέλου Subaru EXIGA

Με βάση την ιδέα ενός επταθέσιου με πανοραμική ορατότητα για χάρη της ταξιδιωτικής εμπειρίας, το EXIGA δημιουργήθηκε για να προσφέρει ένα ασφαλές και ευχάριστο ταξίδι για όλους τους επιβάτες. Αξιοποιώντας την συσσωρευμένη τεχνογνωσία της στην παραγωγή wagons και crossover SUVs, η Subaru κατάφερε να δημιουργήσει ένα ανοιχτό και άνετο εσωτερικό για όλους τους επιβάτες ώστε να συμμετέχουν εύκολα σε κάθε συνομιλία και να μοιράζονται την απόλαυση του ταξιδιού, μέσα από τις εξαιρετικά ανοιχτές γωνίες που προσέφεραν τα μεγάλα παράθυρα.

2007.10 Παρουσίαση του νέου 7-θέσιου Touring “EXIGA Concept” στο 40ο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Τόκυο 2007
2009.09 Σημαντική ανανέωση του Exiga
2010.08 Ανανέωση του Exiga
2011.06 Ανανέωση του Exiga
2012.07 Ανανέωση του Exiga με τον εξοπλισμό του συστήματος Προληπτικής Ασφάλειας “EyeSight (εκδ.2)”

Ονομασία: για τη συναρπαστική και δραστήρια εικόνα που απέπνεε.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2008

Λανσάρεται το νέο compact όχημα DEX

Με τις προτιμήσεις και τις απαιτήσεις για διαφοροποίηση των αυτοκινήτων, η Subaru στοχεύει να εφεύρει νέα αξία στην πολύ δημοφιλή κατηγορία των compact αυτοκινήτων με το Dex.
Το Dex σχεδιάστηκε με βάση το concept του "Square Utility Compact". Εστιάζοντας στην καθημερινή ευκολία χρήσης και το μοναδικό σχεδιασμό που απαιτείται γι' αυτή την κατηγορία, η Subaru οδηγήθηκε σε ένα μοντέλο που θα μπορούσε να ανταποκριθεί στον τρόπο ζωής των ανθρώπων "που αναζητούν ένα ευχάριστο όχημα για την καθημερινή οδήγηση στην πόλη."

Ονομασία: Βγαίνει από τη λέξη "επιδεξιότητα" και επικοινωνεί ένα σπορτίβικο, έξυπνο σχεδιασμό.

ΜΑΙΟΣ 2009

Λανσάρισμα 5ης γενιάς Legacy

5η γενιά Legacy
Η βασική γκάμα του Legacy κυκλοφόρησε με πλήρη αλλαγή μοντέλου. Η 5η γενιά Legacy χτίστηκε γύρω από την έννοια "Grand Touring Innovation" με την αποκλειστική τεχνολογία της διάταξης του Symmetrical AWD και του κινητήρα Boxer. Οι επιδόσεις και η ασφάλεια ενισχύθηκαν ακόμη περισσότερο, η άνεση ήταν μεγαλύτερη για όλους τους επιβάτες και η οδήγηση φιλική προς το περιβάλλον. Αυτή η γενιά Legacy έφερε τις νέες τεχνολογίες CVT "Lineartronic" και "Mount Cradle Frame".

2010.05 Το Σύστημα Προληπτικής Ασφάλειας “EyeSight (εκδ.2)” εγκαθίσταται και στο Legacy/Outback (Ιαπωνικών Προδιαγραφών) 2012.05 Λανσάρισμα του “2.0GT DIT” με 2.0-λιτρο Boxer DOHC DIT κινητήρα

Ονομασία: από την Αγγλική λέξη LEGACY για να περάσει το μήνυμα "μεταφέρουμε την παράδοσή μας".

ΜΑΙΟΣ 2009

Λανσάρισμα 4ης γενιάς Outback

4η γενιά Outback
Η βασική γκάμα του Legacy/Outback κυκλοφόρησε με πλήρη αλλαγή μοντέλου. Tο Outback 4ης γενιάς κατασκευάστηκε με βάση τη φιλοσοφία του "Grand Touring Innovation" και την αποκλειστική τεχνολογία της διάταξης του Symmetrical AWD σε συνδυασμό με τον κινητήρα Boxer. Οι επιδόσεις και η ασφάλεια ενισχύθηκαν ακόμη περισσότερο, η άνεση ήταν μεγαλύτερη για όλους τους επιβάτες και η οδήγηση φιλική προς το περιβάλλον. Αυτή η γενιά Outback έφερε τις νέες τεχνολογίες CVT "Lineartronic" και "Mount Cradle Frame".

2010.05 Το Σύστημα Προληπτικής Ασφάλειας “EyeSight (εκδ.2)” εγκαθίσταται και στο Legacy/Outback (Ιαπωνικών Προδιαγραφών)

Ονομασία: από την αγγλική λέξη που σημαίνει “Η τεράστια Αυστραλιανή ύπαιθρος.”

2010’s

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2010

Το 4-πορτο prototype WRX STI πέτυχε χρόνο γύρου 7:55:00 στο Nordschleife (“Βόρειος Κύκλος”) στο Nurburgring, Γερμανία.

Ο Τόμι Μάκινεν, πρώην οδηγός του WRC, οδηγώντας ένα 4-πορτο WRX STI στη βορεινή κυκλική διαδρομή του Nurburgring στην Γερμανία, έπιασε χρόνο γύρου 7:55

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2010

Λανσάρισμα 2ης γενιάς Pleo

2η γενιά Pleo
Tο concept πίσω από το νέο Pleo ήταν "εξαιρετική πρακτικότητα και οικονομία στο ιδανικό μέγεθος" και ήταν ένα minicar σχεδιασμένο να είναι ευκολοδήγητο, απλό και όμορφο. Η πρακτικότητα και η οικονομία σε ένα άνετο εσωτερικό χώρο και με εντυπωσιακά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου το καθιστούν ιδανικό minicar στην καθημερινή οδήγηση. Όλα τα μοντέλα με ατμοσφαιρικό κινητήρα καλύπτονταν από την κρατική επιχορήγηση των οικολογικών αυτοκινήτων, μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών που επικεντρώνονταν στην προστασία του περιβάλλοντος.

2012.12 Λανσάρεται το νέο minicar Pleo Plus

Ονομασία: από τη λατινική λέξη “Περισσότερο, ολοκλήρωση.”

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2010

Παρουσίαση νέου minicar LUCRA

Ακολουθώντας το concept του «άνετου, ευρύχωρου και κομψά μικρού» οχήματος, το Lucra ήταν ένα επιβατικό αυτοκίνητο σχεδιασμένο για να ταιριάζει με κάθε τρόπο ζωής με την ευρύχωρη καμπίνα και τον φινιρισμένο σχεδιασμό του.

2012.01 Τροποποίηση της γκάμας LUCRA. Εξοπλίζεται με το σύστημα Idle Stop
2012.05 Λανσάρεται το μοντέλο LUCRA Custom minicar με κινητήρα turbo

Ονομασία: Από τα πρωτογράμματα των λέξεων “Large” “Utility” “Comfort” “Relax” “Active.”

ΙΟΥΛΙΟΣ 2010

Λανσάρισμα μοντέλων Impreza WRX 2011

Τόσο τα 5-πορτα όσο και τα 4-πορτα μοντέλα κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά με φαρδύ αμάξωμα και φαρδύτερο μετατρόχιο. Ο εξωτερικός σχεδιασμός, με επανασχεδιασμένο το εμπρός τμήμα, επέβαλλε μια σπορτίβικη, ισχυρή παρουσία στον δρόμο.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2010

Η FHI λανσάρει το νέο σλόγκαν “Confidence in Motion” που σηματοδοτεί τη νέα εποχή Subaru.

Η FHI λάνσαρε παγκόσμια το νέο εταιρικό σλόγκαν για την Subaru, "Confidence in Motion". Η "Εμπιστοσύνη" ενσωμάτωσε την αδιάκοπη προσέγγιση της Subaru στη δημιουργία αξιόπιστων αυτοκινήτων και αντιπροσώπευε την πολύτιμη σχέση που είχε δημιουργήσει η Subaru με τους οπαδούς της στην προσπάθειά της να προσφέρει ξεγνοιασιά και απόλαυση οδήγησης. Η έκφραση "σε Κίνηση" συμβόλιζε τη σταθερή δέσμευση της Subaru να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των πελατών της με επαναστατικά προϊόντα και τεχνολογίες.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2010

Λανσάρισμα του νέου Subaru TREZIA

With a body size less than 4 metres in length, the “New Compact Smart Wagon” was the keyword for creating a compact touring car with Subaru's renowned wagon styling.

2011.11 Modified special edition model “Sport Limited” released
2012.08 Minor changes. Paddle-shift added to 1.5-litre models

Naming: From the English word “Treasure” and implying a driving experience like none other.

ΜΑΙΟΣ 2011

Παρουσίαση του επανασχεδιασμένου minicar Stella

2η γενιά Stella
Το νέο Stella σχεδιάστηκε με το concept "Μικρό - Έξυπνο - Δυναμικό" και ήταν ένα συμπαγές αυτοκίνητο με ευρύχωρο εσωτερικό, εύκολο χειρισμό και εξαιρετική απόδοση καυσίμου.

2013.01 Κυκλοφορεί το Stella με εξοπλισμό το πρώτο σύστημα αποφυγής συγκρούσεων για minicar 2013.08 Stella Custom εξοπλισμένο και με “Smart Assist” στο σύστημα αποφυγής συγκρούσεων

Ονομασία: Τα "Αστέρια" στα ιταλικά. Σχεδιασμένο για να φωτίζει την ημέρα κάθε πελάτη.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2011

Το Subaru WRX STI κερδίζει στην κατηγορία SP3T του 24ωρου αγώνα στο Nurburgring.

Η Subaru συμμετείχε με το WRX STI στον 24ωρο Αγώνα του Nurburgring και κέρδισε στην κατηγορία SP3T (αυτοκίνητα με κινητήρα turbo 2.0L ή λιγότερο).

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011

Εξέλιξη της 4ης γενιάς του νέου Impreza

4η γενιά Impreza
H τέταρτη γενιά του νέου Impreza εξελίχθηκε κάτω από την ομπρέλα του επαναπροσδιορισμού των αξιών και της ποιότητάς του. Σκοπός του ήταν να προσφέρει ένα νέο επίπεδο που δεν υπήρχε μέχρι αυτή τη στιγμή. Η υψηλή αξιοπιστία, ο χειρισμός ακριβείας και τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του Subaru Symmetrical AWD σε συνδυασμό με τον κινητήρα Boxer - μεταξύ πολλών άλλων - έχουν δημιουργήσει ένα παγκόσμιας αναγνώρισης και υψηλού επιπέδου αυτοκίνητο που επιπλέον αύξησε τον σπορτίβ χαρακτήρα του.

2010.11 Αποκαλύπτεται το “Subaru Impreza Concept” στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου 2010 του Λος Άντζελες. 2011.04 Η Subaru εκθέτει το ολοκαίνουργιο Impreza στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης. 2013.03 Παγκόσμια Πρεμιέρα του “SUBARU WRX CONCEPT” στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου 2013 της Νέας Υόρκης.

Ονομασία: Η “Εντύπωση” στα αγγλικά.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2012

Η Subaru γιορτάζει τα 40 Χρόνια Παραγωγής οχημάτων με AWD.

Αυτό το έτος σηματοδότησε την 40ή επέτειο από την εμφάνιση των οχημάτων Subaru με τετρακίνηση all-wheel drive (AWD) από τότε που το Subaru Leone Estate Van 4WD πρωτοπαρουσιάστηκε στην Ιαπωνία το 1972. Αυτά τα 40 χρόνια, η FHI παρέμεινε πρωτοπόρος των επιβατικών οχημάτων AWD. Η συνολική παραγωγή* 1 των οχημάτων Subaru AWD έφθασε τις 11.782.812 μονάδες (από τις 31 Ιανουαρίου 2012) ή περίπου 55,7% των συνολικών πωλήσεων αυτοκινήτων Subaru.

*1 συμπεριλαμβάνεται η παραγωγή των οχημάτων με μη μόνιμη τετρακίνηση

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2012

Το εργοστάσιο Gunma Oizumi της FHI κλείνει 30 χρόνια παραγωγής.

Το συγκρότημα FHI Gunma Plant αποτελείται από πέντε εργοστάσια παραγωγής αυτοκινήτων που βρίσκονται κυρίως γύρω από την Ota στο νομό Gunma της Ιαπωνίας. Ένα από τα πέντε, το εργοστάσιο Oizumi, παράγει όλους τους τύπους κινητήρων Boxer (1.6 λίτρων, 2.0 λίτρων, 2.5 και 3.6 λίτρων) και όλα τα κιβώτια συμπεριλαμβανομένων και των Lineartronic-CVT.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2012

Τέλος της παραγωγής των minicars

Η FHI βγάζει από την γραμμή παραγωγής το τελευταίο Sambar επαγγελματικής χρήσης, ολοκληρώνοντας την κατασκευή όλων των μοντέλων minicar.

Η φημισμένη ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία της Subaru χρονολογείται από το 1958 με την κυκλοφορία του "Subaru 360." Τα Minicars υπήρξαν βασικά μοντέλα της μάρκας Subaru, κάνοντας σχεδόν 8 εκατομμύρια μονάδες πωλήσεις από εννέα διαφορετικές γραμμές μοντέλων που παρήχθησαν για πάνω από 54 χρόνια. Με τα χαρακτηριστικά που περιλαμβάνουν το τετρακίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και το CVT, τα minicars της Subaru αναγνωρίστηκαν για την λειτουργικότητα και την πρακτικότητα εξίσου με τα άλλα επιβατικά και επαγγελματικά μοντέλα.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2012

Η Subaru Indiana Automotive Inc. (SIA) γίνεται η πρώτη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία που πιστοποιείται με ISO 50001.

Το εργοστάσιο της Βόρειας Αμερικής, η Subaru Indiana Automotive Inc. (SIA), έλαβε την πιστοποίηση ISO 50001 ως το πρώτο εργοστάσιο κατασκευής αυτοκινήτων στις ΗΠΑ που πετυχαίνει αυτή τη διεθνώς αναγνωρισμένη διαπίστευση.
Το ISO 50001 περιγράφει τις διεθνώς αναγνωρισμένες απαιτήσεις για συστήματα διαχείρισης ενέργειας (EnMS). Το πρότυπο παρέχει στις εταιρείες στρατηγικές διαχείρισης για την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης και τη μείωση του κόστους.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012

Λανσάρισμα του νέου “SUBARU XV”

Κυκλοφορεί το νέο Subaru XV. Η FHI σχεδίαζε να εισαγάγει το νέο XV ως στρατηγικό μοντέλο για να προσφέρει στους πελάτες τη "Απόλαυση και την ξεγνοιασιά" μέσω του νέου σλόγκαν της Subaru "Confidence in Motion".
Η βασική ιδέα του προϊόντος που ενέκρινε η Subaru για το XV ήταν η "Απόδραση στην πόλη". Συγκεκριμένα, ένα όχημα που ταιριάζει απόλυτα με τη συναρπαστική, ζωντανή και χωρίς στρες χρήση της πόλης. Έτσι, η Subaru εξισορρόπησε τους βέλτιστους παράγοντες επιδόσεων, όπως η αποδοτικότητα καυσίμου και η ευχάριστη οδήγηση (Fun to Drive) με ένα κομψό, ιδιαίτερα διακριτικό εξωτερικό σχεδιασμό.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2012

Παρουσίαση της 4ης γενιάς Forester

4η γενιά Forester
Εξελίσσεται το νέο Forester που θα προσφέρει “την πραγματική αξία ενός SUV” με πυρήνα την τεχνολογία Symmetrical AWD της Subaru. Βελτιώνονται οι βασικοί τομείς επιδόσεων - οδήγηση, ασφάλεια και μέριμνα για το περιβάλλον - για να δώσουν περισσότερη απόλαυση οδήγησης στο SUV και να βελτιώσουν σημαντικά έναν τρόπο οδήγησης και μετακίνησης χωρίς άγχος.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012

Βγαίνει το πρώτο Subaru XV από την γραμμή παραγωγής του εργοστασίου στην Μαλαισία

Η FHI ανακοινώνει ότι ξεκινά την παραγωγή του Subaru XV Crossover SUV σε ένα εργοστάσιο συναρμολόγησης της Tan Chong Motor Assemblies Sdn Bhd της Μαλαισίας (TCMA), μια εταιρεία συναρμολόγησης αυτοκινήτων του ομίλου Tan Chong. Η επίσημη τελετή για την έναρξη της παραγωγής πραγματοποιήθηκε στο εργοστάσιο TCMA στις 19 Δεκεμβρίου 2012.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2013

Λανσάρεται το υβριδικό “SUBARU XV CROSSTREK HYBRID”

Το Subaru XV Crosstrek Hybrid ήταν το πρώτο υβριδικό όχημα της Subaru που κυκλοφόρησε, και όπως όλα τα μοντέλα της Subaru, ενσωμάτωνε κι αυτό το concept της Subaru: "απόλαυση οδήγησης και ξεγνοιασιά". Εκτός από τα εγγενή χαρακτηριστικά του XV Crosstrek που περιελάμβαναν την εκπληκτική οδηγησιμότητα, την πλεονεκτική Συμμετρική τετρακίνηση AWD και την ευέλικτη λειτουργικότητα, το αρχικό υβριδικό σύστημα της Subaru ενσωματώθηκε στο μοντέλο, ενισχύοντας τον σπορ, ευχάριστο χαρακτήρα του και την φιλικότητα προς το περιβάλλον.

2013. JUL

60 χρόνια Fuji Heavy Industries Ltd.

Η FHI γιορτάζει την 60η επέτειό της. Οι ρίζες της FHI ξεκινούν από το 1917, μετά την ίδρυση του "Ερευνητικού Εργαστηρίου Αεροσκαφών" που αργότερα ενσωματώθηκε ως "Nakajima Aircraft Co. Ltd". Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η εταιρεία "Nakajima Aircraft" αναδιοργανώθηκε ως "Fuji Sangyo Co. Ltd". Η Fuji Sangyo χωρίστηκε σε 12 ξεχωριστές εταιρείες το 1950 και λίγο αργότερα, στις 15 Ιουλίου 1953, πέντε από αυτές τις εταιρείες συγχωνεύθηκαν για να σχηματίσουν την "Fuji Heavy Industries Ltd.".

2014. JAN

Η Subaru φτάνει το ορόσημο των 20 εκατομμυρίων οχημάτων στην Ιαπωνία

Η Subaru φτάνει το ορόσημο των 20 εκατομμυρίων μονάδων στην Ιαπωνία από τότε που ξεκίνησε η παραγωγή το 1958 με το "Subaru 360." Προηγουμένως, τα μοντέλα παραγωγής περιλάμβαναν τα μίνι-οχήματα Subaru 1000, Leone και Justy και αργότερα τα Legacy, Impreza και Forester μεταξύ άλλων. Συνολικά, μέσα σε αυτά τα 56 χρόνια, η παραγωγή ξεπέρασε τις 20 εκατομμύρια μονάδες.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2014

Λανσάρισμα του νέου “WRX”

Λανσάρισμα νέου Subaru WRX.
Πίσω από το ολοκαίνουργιο WRX, βρισκόταν η ιδέα "Pure Power in Your Control". Στην πράξη δηλαδή ήταν η δυνατή ισχύς και η εξαιρετική φιλικότητα προς το περιβάλλον του 2.0-λίτρου Boxer κινητήρα turbo άμεσου ψεκασμού "DIT" που συνδυάστηκαν με αμάξωμα και σασί αυξημένης ακαμψίας. Στο στάνταρ εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο προστέθηκε και η νέα επιλογή του Sport Lineartronic CVT.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014

Λανσάρισμα του νέου WRX STI

6η γενιά WRX STI released.
Λανσάρεται το νέο WRX STI με Boxer κινητήρα turbo 2.5 λίτρων, S-AWD, 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο με ελεγχόμενο κεντρικό διαφορικό (DCCD), ισχύ 300ΗΡ, 3-mode SI-DRIVE και πλήθος νέων βοηθητικών ηλεκτρονικών λειτουργιών. Το νέο WRX STI συνδυάζει όλη την γνώση της αγωνιστικής πορείας της Subaru στα Ράλι με την τελευταία τεχνολογία της, για να απογειώσει την έννοια της απολαυστικής οδήγησης.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2014

Λανσάρισμα της 6ης γενιάς “Legacy”

6η γενιά Legacy released.
The new Legacy ushered in the sixth generation of its model, a full 25 years since the first generation Legacy was released in 1989. The Legacy's polish gave it universal appeal as a true sports sedan providing trust-inspiring driving excitement, an inspiration to drivers to dream bigger and imagine a fuller lifestyle.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2014

Λανσάρισμα 5ης γενιάς "Outback"

5η γενιά Outback
It was the 5th generation of this model since the original version appeared in 1995. The common value linking all these models has been the crossover concept, which integrates the strengths of passenger car and SUV. In developing each generation, Subaru has consistently sought to deliver a presence and value that reflects its flagship crossover model.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2014

Μεταφορά των κεντρικών γραφείων της εταιρείας στο νέο κτίριο Ebisu Subaru

The corporate headquarters in Tokyo was relocated to the new Ebisu Subaru Building. Its design features a sense of “speed” and “dynamism” like those felt with automobiles. Externally and internally, the building incorporates dynamic horizontal motifs evocative of the Subaru spirit, and the building also serves as a base to deliver FHI/Subaru messages, with Subaru models on display in the 1st floor showroom enhancing Subaru's brand message communication.

ΜΑΙΟΣ 2015

Το 2015 το WRX STI κερδίζει στην κατηγορία του στον 24ωρο αγώνα του Nürburgring

The “Subaru WRX STI NBR Challenge 2015” racing car developed by Subaru Tecnica International (STI) took the SP3T class win in the 2015 Nürburgring 24-Hour Race held in Germany. The victory was a testament that the WRX STI was capable of fully exerting its AWD (All-Wheel Drive) sports performance on circuits such as the Nürburgring which is one of the most challenging and dangerous tracks in the world that is open to the public.

ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

Η Subaru πιάνει το ορόσημο της παραγωγής 15 εκατομμυρίων οχημάτων AWD

Subaru reached a milestone of 15 million units total production of its All-Wheel Drive vehicles. The milestone was achieved in the 44th year since Subaru started producing AWD vehicles with the introduction of the Subaru Leone 4WD Estate Van in September 1972. Since then, Subaru has been continuously enhancing its AWD technology and the basic functions of its cars. In 2015, AWD models accounted for 98% of Subaru’s global sales.

ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

Αναγγέλεται η “Παγκόσμια Πλατφόρμα Subaru”

The Subaru Global Platform was announced, developed as the architecture to be used for all next-generation vehicles. Designed with the future in mind, features include the biggest-ever enhancement in overall vehicle performance, with an emotionally engaging “Dynamic feel” that goes beyond high performance, and the world’s highest levels of safety, in a single design concept for development of all models, adaptable to electrification.

ΜΑΙΟΣ 2016

Η Subaru κλείνει 50 χρόνια παραγωγής κινητήρων “BOXER”

Η Subaru γιορτάζει τα 50 χρόνια του κινητήρα “BOXER”. Η "υπογραφή" της Subaru, o κινητήρας BOXER, πρωτοπαρουσιάστηκε με το επιβατικό Subaru 1000 το 1966. Από τότε, η Subaru σταθερά εξελίσσει και μεγιστοποιεί τα πλεονεκτήματα των κινητήρων BOXER, βελτιώνοντας συνεχώς την κινητήρια ψυχή των οχημάτων της. Σήμερα, κάθε Subaru που πρωτοκυκλοφορεί στην αγορά φοράει κινητήρα Boxer ενώ η συνολική παραγωγή τα τελευταία 50 χρόνια έχει φτάσει τα 16 εκατομμύρια κομμάτια.

ΜΑΙΟΣ 2016

Και αυτή τη χρονιά, το WRX STI κερδίζει στην κατηγορία του στον 24ωρο αγώνα του Nürburgring

The “Subaru WRX STI NBR Challenge 2016” racing car developed by Subaru Tecnica International (STI) won the SP3T class again in the 2016 Nürburgring 24-Hour Race held in Germany. This marked the 4th win in the SP3T class for STI following its victory in 2015 race. The victory is a testament that the Subaru WRX STI is capable of fully exerting its AWD (All-Wheel Drive) sports performance on circuits such as the Nürburgring.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016

Το Subaru 360 Model K111 ορίζεται ως στοιχείο Μηχανολογικής Κληρονομιάς

A Subaru 360 Model K111 minicar preserved by FHI was designated by the Japan Society of Mechanical Engineers (JSME) as a Mechanical Engineering Heritage item for 2016. Launched in 1958, the Subaru 360 was Subaru’s first mass-produced minicar. It seated four adult passengers with ease and offered a comfortable ride. Nicknamed the “ladybug”, it gained wide popularity in Japan for its compact design and practical layout.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2016

Λανσάρισμα 5ης γενιάς “Impreza”

5η γενιά Impreza
It employed the completely revamped Subaru Global Platform architecture for the first time, significantly enhancing the body and chassis rigidity and strength. The Impreza was the first production model to fully incorporate the DYNAMIC x SOLID design philosophy. It also featured a greatly enhanced interior and exterior finish as a next-generation C segment model.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016

Βγαίνει το πρώτο Impreza από την γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της Subaru στην Indiana, ΗΠΑ

Production of the 17MY Subaru Impreza began at Subaru's U.S. plant, Subaru of Indiana Automotive Inc. (SIA), and the first-ever American-made Impreza rolled off the assembly line on November 1, 2016. While the Impreza had historically been produced only in Japan, FHI decided to move the production of the Impreza to the U.S. because of increased American demand for Subaru vehicles, as evidenced by eight consecutive years of increased sales in the U.S.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017

Μετονομασία της FHI σε SUBARU CORPORATION

Από την 1η Απριλίου 2017 η Fuji Heavy Industries μετονομάστηκε σε SUBARU CORPORATION. Για να δώσει έμφαση στην αλλαγή αυτή, η εταιρεία εξέθεσε στην τελετή εγκαινίων το ολοκαίνουργιο Impreza, που είχε λανσαριστεί στην Ιαπωνία τον Οκτώβριο του 2016 καθώς και ένα μοντέλο, σε μεγάλη κλίμακα, του ελικοπτέρου 412EPI. Στόχος της κίνησης αυτής ήταν ο συμβολισμός της δέσμευσης της Subaru στην ανάπτυξη της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας αλλά και αεροδιαστημικής βιομηχανίας.

ΜΑΙΟΣ 2017

Παρουσίαση του νέου ”SUBARU XV”

Παρουσιάζεται το νέο SUBARU XV.
Αντιπροσωπεύοντας την πρώτη πλήρη αλλαγή μοντέλου από αυτό της πρώτης γενιάς (2012), το νέο μοντέλο προσέφερε ιδιαίτερο σχεδιασμό και βελτιωμένη οδηγική ικανότητα στο κακό οδόστρωμα ενώ υιοθέτησε την ολοκαίνουργια πλατφόρμα της Subaru για την επίτευξη παγκόσμιας κλάσης ασφάλειας και την αποφυγή του κινδύνου καθώς και σημαντικές εξελίξεις στα χειριστήρια του οδηγού και στην άνεση οδήγησης.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2017

Η Subaru λανσάρει το “Subaru Forest Project” για την Προστασία των Δασών στην Ιαπωνία

Η Subaru Corporation αναθεώρησε την περιβαλλοντική πολιτική της την 1η Απριλίου 2017, λανσάροντας το“Subaru Forest Project” αρχίζοντας από τις εγκαταστάσεις δοκιμών που έχει στη Bifuka στο νησί Hokkaido της Ιαπωνίας.
Δηλώνοντας ότι, “Η γη, ο ουρανός και η φύση είναι στην ουσία το εργαστήριο της Subaru,” η Subaru θεωρεί το οικοσύστημα του πλανήτη είναι ύψιστης σημασίας για τη μελλοντική βιωσιμότητα της κοινωνίας. Tο "Subaru Forest Project" περιλαμβάνει τη φύτευση νέων δένδρων, ή την αραίωση και άλλες δραστηριότητες διατήρησης του περιβάλλοντος στα δάση που ανήκουν στην Εταιρεία. Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης (CSR), η Subaru στοχεύει να προσφέρει "Απόλαυση και ξεγνοιασιά", συμβάλλοντας παράλληλα στη βελτίωση της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2017

Παρουσίαση του νέου ASCENT (7/8-θέσιο SUV)

Η Subaru λάνσαρε για την αγορά της Βόρειας Αμερικής το μεγαλύτερο μοντέλο της, ένα SUV οικογενειακού μεγέθους για επτά ή οκτώ επιβάτες. Συνδυάζει την εξαιρετική ευελιξία και ένα ευρύχωρο εσωτερικό με τη φημισμένη οδηγησιμότητα της Subaru, βασισμένη στην Subaru Global Platform, για κορυφαία άνεση και ασφάλεια στην κατηγορία.
Το ολοκαίνουργιο Ascent τροφοδοτείται από έναν ολοκαίνουριο τετρακύλινδρο κινητήρα turbo με βενζινοκινητήρα 2.4-λίτρων, που προσφέρει οδηγική ευελιξία και οικονομία καυσίμου ίση ή καλύτερη από αυτή των 6κύλινδρων κινητήρων. Προσφέρεται με στάνταρ την τεχνολογία EyeSight Driver Assist, την συμμετρική τετρακίνηση και το X-Mode. Το ολοκαίνουργιο Ascent κατασκευάζεται στο αμερικανικό εργοστάσιο της Subaru, Subaru of Indiana Automotive, Inc.

ΜΑΡΤΙΟΣ 2018

60 χρόνια SUBARU

Η εταιρεία SUBARU γιορτάζει το ορόσημο των 60 χρόνων πορείας της

ΜΑΡΤΙΟΣ 2018

Λανσάρισμα του νέου Forester

5η γενιά Forester
Ως ένα από τα κορυφαία μοντέλα της Subaru, το ολοκαίνουργιο Forester επιτρέπει σε όλους τους επιβάτες να μοιράζονται την άνεση και την απόλαυση, εξισορροπώντας τον εύκολο χειρισμό με το ευρύχωρο εσωτερικό και τα φιλικά προς το χρήστη χαρακτηριστικά. Συνδυάζει την ανθεκτικότητα ενός SUV με την άνεση και την ευκολία, σύμφωνα με τη φιλοσοφία σχεδίασης της Subaru "Dynamic x Solid".
Δομημένο πάνω στην Παγκόσμια Πλατφόρμα της Subaru, το καινούργιο Forester επιτυγχάνει κορυφαία ασφάλεια σε περίπτωση σύγκρουσης και στην αποφυγή κινδύνων. Η άψογη οδηγικότητα υποστηρίζεται από τις βασικές τεχνολογίες της Subaru όπως το EyeSight, το σύστημα υποβοήθησης της οδήγησης, το Symmetrical All-Wheel Drive που συνδυάζεται με ένα νέο κινητήρα 2.5 λίτρων κινητήρα Boxer άμεσου ψεκασμού 2,5 λίτρων και το X-Mode για ακόμα καλύτερη ευκολία οδήγησης σε όλα τα εδάφη.

ΜΑΙΟΣ 2018

Το Subaru WRX STI κερδίζει στην κατηγορία SP3T στον 24ωρο αγώνα του Nürburgring

Η Subaru Corporation ανακοινώνει με υπερηφάνεια ότι η θυγατρική της Subaru Tecnica International (STI), κέρδισε την κατηγορία SP3T στον 24ο αγώνα του Nürburgring που διεξήχθη στη Γερμανία από τις 11 έως τις 13 Μαΐου. Το αυτοκίνητο που κέρδισε, ένα Subaru WRX STI NBR Challenge 2018, είχε βασιστεί σε μοντέλο WRX STI μαζικής παραγωγής.
Πρόκειται για την 5η νίκη στην κατηγορία SP3T για την ομάδα Subaru / STI, μια νίκη που αποτελεί απόδειξη των αδιαμφισβήτητων επιδόσεων του Subaru WRX STI.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2018

Ανακοίνωση του μοντέλου SUBARU XV με e-BOXER

Ανακοινώνεται η κυκλοφορία του νέου SUBARU XV με e-BOXER. Το SUBARU XV αναπτύχθηκε με την έννοια της Fun Adventure, με μία εκλεπτυσμένη σχεδίαση που υποστηρίζεται από την ευελιξία του SUV και την κορυφαία ασφάλεια στην κατηγορία. Τροφοδοτείται από τον κινητήρα e-BOXER, που συνδυάζει τον κινητήρα Boxer της Subaru με ηλεκτροκινητήρα για ομαλή, σβέλτη επιτάχυνση, καθώς και ικανή απόδοση και καθημερινή οδήγηση. Το μοντέλο αναβαθμίστηκε επίσης με πρωτοποριακές βελτιώσεις και ένα φρέσκο μπλε χρώμα, το "Blue Lagoon Pearl".