Νέα

Δελτία Τύπου

Διακρίσεις η Subaru, αλλά σκέψου γιατί... η ζώνη σώζει ζωές!

Apr 29, 2022

Η SUBARU ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗΣ ΖΩΝΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ IIHS

Μόλις τα 2 από τα 26 μεσαία SUV που έλαβαν μέρος κατάφεραν να κερδίσουν τη βαθμολογία «Καλώς»: τα Subaru Forester και Ascent*

1η Απριλίου 2022

Η Subaru of America, Inc. ανακοίνωσε ότι τα Forester και Ascent κέρδισαν κορυφαίες βαθμολογίες σε ένα νέο πρόγραμμα του Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) που ενθαρρύνει τους κατασκευαστές να βελτιώνουν τις υπενθυμίσεις στις ζώνες ασφαλείας των οχημάτων τους.

Το νέο πρόγραμμα του IIHS βαθμολογεί τις υπενθυμίσεις ζώνης ασφαλείας ως «Καλή», «Αποδεκτή», «Οριακή» ή «Κακή», με βάση κυρίως την ένταση, τη διάρκεια και τον χρόνο της ηχητικής ειδοποίησης. Για να κερδίσει "Καλή" βαθμολογία, ένα σύστημα υπενθύμισης ζώνης ασφαλείας πρέπει να παράγει ένα ηχητικό σήμα και μια οπτική ειδοποίηση στην οθόνη του ταμπλό, στην οροφή ή στην κεντρική κονσόλα όταν το όχημα κινείται τουλάχιστον με 6 μίλια/ώρα και το σύστημα ανιχνεύσει επιβάτη χωρίς ζώνη σε ένα από τα εμπρός καθίσματα ή το λύσιμο μιας ζώνης σε πίσω κάθισμα που ήταν προηγουμένως κουμπωμένη.

Παράλληλα με άλλες προδιαγραφές, η ηχητική ειδοποίηση πρέπει να είναι αρκετά δυνατή ώστε να ξεχωρίζει από τον θόρυβο του περιβάλλοντος στην καμπίνα του οχήματος. Εάν η ζώνη ασφαλείας ενός κατειλημμένου εμπρός καθίσματος παραμένει λυμένη, οι οπτικές και ηχητικές υπενθυμίσεις πρέπει να διαρκούν τουλάχιστον 90 δευτερόλεπτα. Εάν μια ζώνη πίσω καθίσματος που έχει δεθεί προηγουμένως είναι λυμένη, οι υπενθυμίσεις πρέπει να διαρκούν τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα. Μια οπτική ένδειξη που εμφανίζεται όταν ο οδηγός ξεκινά το όχημα απαιτείται επίσης για τα πίσω καθίσματα.

Από τα 26 μικρά και μεσαία SUV που δοκιμάστηκαν, μόνο τα Forester και Ascent κέρδισαν την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία «Καλό». Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν ηχητικές ειδοποιήσεις που το ανθρώπινο αυτί αντιλαμβάνεται ως περίπου τέσσερις φορές πιο δυνατά από τον θόρυβο του περιβάλλοντος του οχήματος στις ταχύτητες δοκιμής. Αυτές οι ειδοποιήσεις δεν τελειώνουν έως ότου δεθεί η ζώνη ενώ πληρούνται όλες οι άλλες απαιτήσεις.

«Η Subaru υποστηρίζει τις ηχηρές προσπάθειες του IIHS να ωθήσει τη βιομηχανία να επιτύχει υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας οχημάτων και προστασίας των επιβατών», λέει ο Thomas J. Doll, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Subaru of America, Inc. «Είμαστε ενθουσιασμένοι με τις κορυφαίες αξιολογήσεις των Forester και Ascent, καθόσον η Subaru, έχοντας σαν όραμα ένα κόσμο με μηδενικά ατυχήματα, είναι αφοσιωμένη στην τελειοποίηση της ασφάλειας».


* Το Ascent είναι 7θέσιο μοντέλο της Subaru που προορίζεται μόνο για την αγορά των ΗΠΑ.