Ασφάλεια

Κορυφαία εμπιστοσύνη

Τα πλέον πρόσφατα συστήματα ασφαλείας του νέου Crosstrek παρέχουν σε οποιονδήποτε - από νεότερους έως πιο έμπειρους οδηγούς - απολαυστική αλλά και σίγουρη οδήγηση σε κάθε περίσταση.
Επιπλέον του EyeSight*¹ νέας γενιάς το Crosstrek διαθέτει σύστημα πολλαπλών καμερών*² καθώς και γωνιακούς προβολείς LED που συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου ατυχημάτων με αυτοκίνητα, ποδηλάτες και πεζούς στις διασταυρώσεις.

Ευρυγώνια κάμερα

Μια πρόσθετη ευρυγώνια κάμερα συνεργάζεται με το σύστημα της διπλής στερεοσκοπικής κάμερας για βελτιωμένη ανίχνευση πεζών και ποδηλάτων σε χαμηλές ταχύτητες.

* Δείτε τις προϋποθέσεις

*¹ Το EyeSight είναι σύστημα υποβοήθησης της οδήγησης το οποίο ενδέχεται να μη λειτουργήσει βέλτιστα κάτω από όλες τις συνθήκες. Ο οδηγός έχει πάντα την ευθύνη να οδηγεί με ασφάλεια και προσοχή και να συμμορφώνεται με τους κανόνες κυκλοφορίας. Η αποτελεσματικότητα του συστήματος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η συντήρηση του οχήματος, ο καιρός και οι οδηγικές συνθήκες. Διαβάστε στο Βιβλίο Χρήσης τις πλήρεις λεπτομέρειες για τη λειτουργία και τους περιορισμούς του συστήματος EyeSight, συμπεριλαμβανομένων και όσων αναφέρονται στον ιστότοπο αυτό.
*² Ανάλογα με την έκδοση.

Λειτουργίες EyeSight Driver Assist

Adaptive Cruise Control

Διατηρεί μια καθορισμένη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα παρακολουθώντας συνεχώς την απόσταση και τη διαφορά της ταχύτητας.

Lane Centring Control / Preceding Vehicle Adaptive Steering Control

Μπορεί να μειώσει την κούραση στην οδήγηση με τη βελτιωμένη ακρίβεια αναγνώρισης του προπορευόμενου οχήματος, κάτι που επιτρέπει στο adaptive cruise control να συνεχίσει να λειτουργεί ακόμα και σε απότομες στροφές.

Pre-Collision Braking System*

Μπορεί να σας προειδοποιήσει με ήχο και φωτεινή ένδειξη όταν αντιλαμβάνεται επικείμενη σύγκρουση εμπρός, ή ακόμη και να επέμβει για να αποτρέψει τη σύγκρουση ή να μειώσει την ισχύ της πρόσκρουσης.

Autonomous Emergency Steering

Η αυτόματη υποστήριξη του συστήματος διεύθυνσης μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή σύγκρουσης όταν ανιχνεύει ένδειξη λωρίδας και κρίνει εάν υπάρχει αρκετός χώρος για την ασφαλή αποφυγή μετωπικής σύγκρουσης.

Lane Departure Prevention

Η κόπωση κατά την οδήγηση μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ο οδηγός άθελά του να παρεκκλίνει από τη λωρίδα του. Όταν το ανιχνεύσει αυτό, το σύστημα EyeSight τον προειδοποιεί με ήχο και φωτεινή ένδειξη για να τον βοηθήσει να παραμείνει στην πορεία του.

<sg-lang1>Pre-Collision Throttle Management</sg-lang1><sg-lang2></sg-lang2><sg-lang3></sg-lang3>

Pre-Collision Throttle Management

<sg-lang1>Lead Vehicle Start Alert</sg-lang1><sg-lang2></sg-lang2><sg-lang3></sg-lang3>

Lead Vehicle Start Alert

* Δείτε τις προϋποθέσεις

* Το Σύστημα Πέδησης Πριν τη Σύγκρουση (Pre-Collision Braking System) μπορεί να μην λειτουργήσει σε όλες τις περιπτώσεις. Ανάλογα με τη διαφορά ταχύτητας από τα αντικείμενα, το ύψος του αντικειμένου και άλλες συνθήκες, κάθε περίπτωση μπορεί να μην πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να λειτουργήσει με βέλτιστο τρόπο το EyeSight.

Μόνο για λόγους απεικόνισης. Δεν είναι πραγματικές μετρήσεις.

Standard Χαρακτηριστικά Ασφάλειας

Αυτόματο φρενάρισμα οπισθοπορείας (RAB)

Βοηθά στην αποφυγή σύγκρουσης ή στη μείωση της ζημιάς από σύγκρουση όταν κινείστε με όπισθεν. Τέσσερις αισθητήρες ανιχνεύουν εμπόδια πίσω από το όχημα και μπορούν να σας ειδοποιήσουν με προειδοποιητικούς ήχους ενώ εφαρμόζονται αυτόματα και τα φρένα.

Αποφυγή κινδύνου

Χάρη στη συνδρομή της Subaru Global Platform, της σχεδίασης χαμηλού κέντρου βάρους, του ενισχυμένου συστήματος ανάρτησης και των βελτιώσεων στην ακαμψία, η Subaru παρέχει ένα όχημα που ανταποκρίνεται άμεσα στη εντολή του οδηγού, συμβάλλοντας στην αποφυγή κινδύνων στο δρόμο.

Αερόσακοι SRS*

Αερόσακοι εμπρός SRS*, εμπρός και πλάι, αερόσακοι τύπου κουρτίνας SRS*, ένας αερόσακος γόνατος SRS* οδηγού και ένας αερόσακος SRS* τύπου μαξιλάρι για τον συνοδηγό είναι standard εξοπλισμός, προσφέροντας σε όλους τους επιβαίνοντες υψηλό επίπεδο προστασίας σε περίπτωση σύγκρουσης.

Φώτα στροφής LED

Τα φώτα στροφής LED βοηθούν στην πρόληψη νυχτερινών ατυχημάτων σε διασταυρώσεις. Όταν στρίβετε αριστερά ή δεξιά, φωτίζουν την περιοχή προς την κατεύθυνση που κινείστε, βοηθώντας τον έγκαιρο εντοπισμό πεζών και ποδηλάτων.

Subaru Rear Vehicle Detection (SRVD)

Σύστημα Ανίχνευσης Οπίσθιου Οχήματος της Subaru

Steering Responsive Headlights (SRH)

Προβολείς που περιστρέφονται με την κατεύθυνση του τιμονιού.

<sg-lang1>Εξαιρετική ορατότητα</sg-lang1><sg-lang2></sg-lang2><sg-lang3></sg-lang3>

Εξαιρετική ορατότητα

<sg-lang1>High Beam Assist (HBA)</sg-lang1><sg-lang2></sg-lang2><sg-lang3></sg-lang3>

High Beam Assist (HBA)

<sg-lang1>Auto Vehicle Hold</sg-lang1><sg-lang2></sg-lang2><sg-lang3></sg-lang3>

Auto Vehicle Hold

<sg-lang1>Σύστημα Δυναμικού ελέγχου οχήματος + Ενεργή κατεύθυνση ροπής</sg-lang1><sg-lang2></sg-lang2><sg-lang3></sg-lang3>

Σύστημα Δυναμικού ελέγχου οχήματος + Ενεργή κατεύθυνση ροπής

<sg-lang1>Ενεργή κατεύθυνση ροπής</sg-lang1><sg-lang2></sg-lang2><sg-lang3></sg-lang3>

Ενεργή κατεύθυνση ροπής

<sg-lang1>Διάταξη προστασίας καμπίνας</sg-lang1><sg-lang2></sg-lang2><sg-lang3></sg-lang3>

Διάταξη προστασίας καμπίνας

<sg-lang1>Ατσάλινο Ενισχυμένο Δαχτυλιδωτό Πλαίσιο</sg-lang1><sg-lang2></sg-lang2><sg-lang3></sg-lang3>

Ατσάλινο Ενισχυμένο Δαχτυλιδωτό Πλαίσιο

* Δείτε τις προϋποθέσεις

* Αποτελεσματικό όταν χρησιμοποιείται με τις ζώνες ασφαλείας.

Ο οδηγός είναι πάντοτε υπεύθυνος για την ασφαλή και προσεκτική οδήγηση και για την τήρηση των κανονισμών της κυκλοφορίας. Παρακαλούμε μην βασίζεστε αποκλειστικά στα χαρακτηριστικά του συστήματος για ασφαλή οδήγηση. Υπάρχουν περιορισμοί στα χαρακτηριστικά του συστήματος. Δείτε το Βιβλίο Οδηγιών Χρήσης σχετικά με τη λειτουργία και τους περιορισμούς του. Για περισσότερες λεπτομέρειες παρακαλούμε απευθυνθείτε στον επίσημο διανομέα.