Ασφάλεια

Subaru All-Around Safety

Στη Subaru προέχει η ασφάλεια. Έτσι, η Subaru συνεχίζει να δίνει προτεραιότητα στον Άνθρωπο, ρυθμίζοντας, δοκιμάζοντας και ξαναδοκιμάζοντας τον προηγμένο εξοπλισμό ασφάλειας που αναπτύσσει τα τελευταία 50 χρόνια. Εφαρμόζοντας την πιο πρόσφατη τεχνολογία της στα συστήματα προστασίας/αποφυγής ατυχήματος, τις μοναδικές τεχνολογίες όπως η Subaru Global Platform και το Symmetrical All-Wheel Drive, η Subaru συνεχώς προσπαθεί να βελτιώσει τη Συνολική Ασφάλεια (Subaru All-Around Safety) έχοντας σαν όραμα τα μηδενικά ατυχήματα.

Βασική Ασφάλεια

Η εξαιρετική ορατότητα, η βέλτιστη θέση οδήγησης και τα εύληπτα χειριστήρια σάς βοηθούν να μένετε ασφαλείς από τη στιγμή που θα μπείτε στο αυτοκίνητό σας.

Ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις

Η βέλτιστη θέση οδήγησης, τα ύψη των παραθύρων και οι προσεκτικά διατεταγμένες κολόνες παρέχουν εξαιρετική ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις για τον περιορισμό των τυφλών σημείων, επιτρέποντάς σας να ελέγχετε εύκολα τον περιβάλλοντα χώρο.

Προληπτική Ασφάλεια

Με προηγμένες τεχνολογίες όπως το EyeSight*¹, η Προληπτική Ασφάλεια βοηθά στην αποφυγή των συγκρούσεων πριν συμβούν.

Σύστημα Ανίχνευσης Οπίσθιου Οχήματος (Subaru Rear Vehicle Detection SRVD)*²

Αισθητήρες τοποθετημένοι στις πίσω γωνίες του αυτοκινήτου σας προειδοποιούν για οχήματα στα πίσω τυφλά σημεία. Το σύστημα SRVD σας προειδοποιεί επίσης για κίνδυνο πιθανής σύγκρουσης ενώ οδηγείτε με όπισθεν.

Υποβοήθηση Μεγάλης Σκάλας (High Beam Assist HBA)*²

Αυξάνει την ορατότητα και την ασφάλεια κατά τη νυχτερινή οδήγηση αναβοσβήνοντας αυτόματα την υψηλή σκάλα φώτων, ανάλογα με τις συνθήκες

Αυτόματο Φρενάρισμα Οπισθοπορείας (Reverse Automatic Braking RAB)*²

Τέσσερις αισθητήρες που βρίσκονται στον πίσω προφυλακτήρα εντοπίζουν τυχόν εμπόδια πίσω από το όχημα όταν βάζετε Όπισθεν. Εάν εντοπιστεί εμπόδιο, το σύστημα ειδοποιεί τον οδηγό με προειδοποιητικούς ήχους και αυτόματα ενεργοποιεί τα φρένα προκειμένου να αποφευχθεί η σύγκρουση ή να μειωθεί η ζημιά σύγκρουσης.

Προβολείς με Απόκριση στο Τιμόνι (Steering Responsive Headlights SRH)

Τη νύχτα βλέπετε καλύτερα στις στροφές καθόσον αυτοί οι προβολείς στρέφουν τα φώτα σας προς την κατεύθυνση που στρίβει το όχημά σας.

Subaru EyeSight: Τεχνολογία Υποβοήθησης Οδηγού

Πλήρως ανασχεδιασμένο με πλήθος νέων και προηγμένων λειτουργιών, το EyeSight*¹ παρέχει στους οδηγούς ακόμα μεγαλύτερη σιγουριά στην οδήγηση. Οι ενημερώσεις τόσο του λογισμικού αναγνώρισης εικόνας όσο και του λογισμικού ελέγχου, καθώς και βελτιώσεις υλικών, όπως η ενσωμάτωσή του στο παρμπρίζ, δίνουν ακόμη περισσότερη σιγουριά σε πολλές πραγματικές συνθήκες οδήγησης.

Pre-Collision Braking System*³

Η νέα στερεοσκοπική κάμερα με ευρύτερη οπτική γωνία και βελτιωμένο λογισμικό αναγνώρισης και ελέγχου εικόνας βοηθά στην αποφυγή συγκρούσεων σε διασταυρώσεις.

Autonomous Emergency Steering (Τιμόνι έκτακτης ανάγκης)

Όταν το Pre-Collision Braking Assist δεν είναι αρκετό, το Autonomous Emergency Steering χρησιμοποιεί τη στερεοσκοπική κάμερα και το πίσω ραντάρ για να ανιχνεύσει τα σημάδια της λωρίδας και να κρίνει εάν υπάρχει αρκετός χώρος για ασφαλή αποφυγή σύγκρουσης με ένα αντικείμενο μπροστά. Εάν κριθεί ασφαλές, βοηθά στην αποφυγή σύγκρουσης επεμβαίνοντας στο τιμόνι.

Adaptive Cruise Control

Για άνεση και ευκολία σε μεγάλες διαδρομές, το Adaptive Cruise Control διατηρεί μια καθορισμένη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα κρατώντας σταθερή τη διαφορά απόστασης και ταχύτητας. Χρήσιμο σε αυτοκινητόδρομους και δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, ανιχνεύει το προπορευόμενο όχημα και τα φώτα φρένων του ώστε να συμβαδίζει με την κυκλοφορία του αυτοκινητόδρομου.

Lane Centring Control & Preceding Vehicle Adaptive Steering Control

Μειώνει την κούραση και την ένταση του οδηγού αναγνωρίζοντας τα όρια της λωρίδας και το προπορευόμενο όχημα ώστε να βοηθήσει στον χειρισμό του τιμονιού και να παραμείνει στο κέντρο του δρόμου.

Lane Departure Prevention

Διευκολύνει στις μεγάλες διαδρομές βοηθώντας σας να παραμένετε στη λωρίδα σας. Αναγνωρίζοντας τα όρια της λωρίδας και βοηθώντας στη λειτουργία του τιμονιού, μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε το όχημά σας στη λωρίδα. Βοηθά στην αποφυγή ακούσιας αναχώρησης από το δρόμο, ακόμη και σε δρόμους χωρίς σήμανση λωρίδων, αναγνωρίζοντας τα όρια εκτός του δρόμου, όπως το γρασίδι.

Emergency Lane Keep Assist

Σε περίπτωση που ανιχνευθεί όχημα να πλησιάζει από διπλανή λωρίδα το σύστημα σας προειδοποιεί με ήχους, με οπτικό μήνυμα και με χειρισμό στο τιμόνι, ανεξάρτητα από το αν έχετε ανάψει φλας.

Lead Vehicle Start Alert

Όταν είστε σταματημένοι και η κυκλοφορία αρχίζει να κινείται ξανά, το Lead Vehicle Start Alert σάς προτρέπει να ξεκινήσετε με ηχητικά και οπτικά μηνύματα.

Pre-Collision Throttle Management

Εάν ο οδηγός επιλέξει κατά λάθος να οδηγήσει προς τα εμπρός αντί να κάνει όπισθεν όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο, και το EyeSight ανιχνεύσει αντικείμενο μπροστά, το Pre-Collision Throttle Management προειδοποιεί ηχητικά και οπτικά και μειώνει την απόδοση του κινητήρα περιορίζοντας πιθανές ζημιές.

Driver Monitoring System (DMS)

Το DMS είναι ένα σύστημα υποστήριξης ασφαλείας τελευταίας τεχνολογίας. Μέσω μιας αποκλειστικής κάμερας παρακολούθησης του οδηγού προειδοποιεί όταν ανιχνεύσει σημάδια απόσπασης της προσοχής ή υπνηλίας. Αναγνωρίζει έως και πέντε καταχωρημένους οδηγούς για να παρέχει προσαρμοσμένες ρυθμίσεις για μια εξατομικευμένη οδηγική εμπειρία.

Alert

Το DMS ενημερώνει τον οδηγό μέσω οπτικών και ηχητικών προειδοποιήσεων αν ανιχνεύσει σημάδια απόσπασης της προσοχής ή υπνηλίας του.

Αυτόματη ρύθμιση θέσης οδηγού

Ανεξάρτητα από ηλικία ή σωματότυπο, το DMS προσαρμόζει αυτόματα τη θέση του καθίσματος, τους εξωτερικούς καθρέφτες και τον κλιματισμό στις προκαταχωρημένες ρυθμίσεις του οδηγού.

Αυτόματη ρύθμιση καθρέφτη πόρτας

Δεν χρειάζεται να προσαρμόζετε τους καθρέφτες των θυρών κάθε φορά πριν οδηγήσετε, καθώς το DMS τους προσαρμόζει για εσάς στην προεγγεγραμμένη ρύθμισή σας.

Αυτορρυθμιζόμενη οθόνη πολλαπλών λειτουργιών και μετρητής κατανάλωσης

Οι τελευταίες ρυθμίσεις της οθόνης πολλαπλών λειτουργιών του οδηγού, συμπεριλαμβανομένων των μεμονωμένων πληροφοριών κατανάλωσης καυσίμου, αποκαθίστανται αυτόματα για τη διευκόλυνσή του.

Διζωνικό αυτόματο σύστημα κλιματισμού

Το σύστημα κρατά στη μνήμη και επαναφέρει τις τελευταίες ρυθμίσεις του κλιματισμού που χρησιμοποιήθηκαν από κάθε οδηγό, για ένα άνετο και ευχάριστο περιβάλλον καμπίνας.

Hands-free ρύθμιση θερμοκρασίας του A/C

Ρυθμίζετε τη θερμοκρασία χωρίς επαφή με την οθόνη, ώστε να μπορείτε να κρατάτε τα μάτια σας στο δρόμο. Με απλές χειρονομίες, όπως ανοιχτή παλάμη ή κλειστή γροθιά στην περιοχή ανίχνευσης, αυξάνετε ή μειώνετε τη θερμοκρασία.

* Δείτε τις προϋποθέσεις

*¹ Το EyeSight είναι ένα σύστημα υποστήριξης της οδήγησης το οποίο μπορεί να μην λειτουργήσει βέλτιστα κάτω από όλες τις συνθήκες οδήγησης. Ο οδηγός είναι πάντοτε υπεύθυνος για την ασφαλή και προσεκτική οδήγηση και για την τήρηση των κανονισμών της κυκλοφορίας. Η αποτελεσματικότητα του συστήματος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η συντήρηση του οχήματος, ο καιρός και οι οδικές συνθήκες. Δείτε το Βιβλίο Οδηγιών Χρήσης για ολοκληρωμένες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του συστήματος και τους Περιορισμούς για το EyeSight συμπεριλαμβανομένων και των λειτουργιών σε αυτές τις σελίδες.
*² Ο οδηγός είναι πάντοτε υπεύθυνος για την ασφαλή και προσεκτική οδήγηση και για την τήρηση των κανονισμών της κυκλοφορίας. Παρακαλούμε μην βασίζεστε αποκλειστικά στο Advanced Safety Package για την ασφαλή οδήγηση. Υπάρχουν περιορισμοί στα χαρακτηριστικά του συστήματος. Δείτε το Βιβλίο Οδηγιών Χρήσης σχετικά με τη λειτουργία και τους περιορισμούς του συστήματος. Για περισσότερες λεπτομέρειες παρακαλούμε απευθυνθείτε στον επίσημο διανομέα.
*³ Το Σύστημα Πέδησης Πριν τη Σύγκρουση μπορεί να μην λειτουργήσει σε όλες τις περιπτώσεις. Ανάλογα με τη διαφορά ταχύτητας από τα αντικείμενα, το ύψος του αντικειμένου και άλλες συνθήκες, κάθε περίπτωση μπορεί να μην πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να λειτουργήσει με βέλτιστο τρόπο το EyeSight.

Μόνο για λόγους απεικόνισης. Δεν είναι πραγματικές μετρήσεις.

Ενεργητική Ασφάλεια

Βασικές τεχνολογίες όπως η Συμμετρική Τετρακίνηση (Symmetrical AWD) και η Παγκόσμια Πλατφόρμα Subaru (SGP) επιτρέπουν τον ακριβή έλεγχο των βασικών στοιχείων της οδήγησης—οδήγηση, στροφή και φρενάρισμα.

Αυτόματος αντιθαμβωτικός καθρέφτης

Βοηθά στη βελτίωση της άνεσης και της ασφάλειας κατά τη νυχτερινή οδήγηση, αποτρέποντας τo "τύφλωμα" από τo αυτοκίνητo πίσω σας.

Αποφυγή κινδύνου

Η σχεδίαση χαμηλού κέντρου βάρους, το βελτιωμένο σύστημα ανάρτησης και οι βελτιώσεις στην ακαμψία παρέχουν ένα όχημα που ανταποκρίνεται άμεσα στην εντολή του οδηγού, συμβάλλοντας στην αποφυγή κινδύνων στο δρόμο.

Σύστημα Δυναμικού Ελέγχου Οχήματος (VDC)

Ρυθμίζει την κατανομή της ροπής AWD, την ισχύ του κινητήρα και τα φρένα σε κάθε τροχό για να διατηρεί το όχημα στην πορεία του όταν στρίβει.

Ενεργή Κατανομή Ροπής

Εφαρμόζει τα φρένα και κατανέμει λιγότερη ροπή στους εσωτερικούς τροχούς και περισσότερη στους εξωτερικούς για καλύτερο χειρισμό όταν κινείστε γρήγορα σε στροφές.

Auto Vehicle Hold (AVH)

Μειώνει την κούραση του οδηγού όταν σταματά συνεχώς σε μποτιλιάρισμα ή όταν βρίσκεται σε κλίση. Το AVH συγκρατεί το όχημα στη θέση του ακόμα και χωρίς να πατάει ο οδηγός το πεντάλ όταν βρίσκεται σε πλήρη στάση.

* Δείτε τις προϋποθέσεις

Για λόγους απεικόνισης. Δεν είναι πραγματικές μετρήσεις.

Παθητική Ασφάλεια

Σχεδιασμένο να σας κρατά ασφαλείς σε περίπτωση σύγκρουσης με χαρακτηριστικά όπως η προστατευτική διάταξη κινητήρα και οι αερόσακοι SRS*.

Πλαίσιο Ενίσχυσης σε Σχήμα Δακτυλίου

Το Πλαίσιο Ενίσχυσης σε Σχήμα Δακτυλίου εκμεταλλεύεται καλύτερα τα ελάσματα χάλυβα υψηλής αντοχής και έχει επανασχεδιαστεί δομικά για αποτελεσματικότερη απορρόφηση ενέργειας σε συγκρούσεις από όλες τις κατευθύνσεις.

Διάταξη Προστασίας της Καμπίνας

Τοποθετημένα χαμηλότερα από ποτέ λόγω της σχεδίασης χαμηλού κέντρου βάρους της SGP, ο κινητήρας και το κιβώτιο ταχυτήτων είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να μην εισχωρούν μέσα στην καμπίνα σε περίπτωση σύγκρουσης.

Αερόσακοι με συμπληρωματικό σύστημα συγκράτησης (SRS)*

Αερόσακοι εμπρός SRS*, εμπρός και πλάι, αερόσακοι τύπου κουρτίνας SRS* και ένας αερόσακος γόνατος SRS* είναι standard εξοπλισμός στο Forester, προσφέροντας σε όλους τους επιβαίνοντες υψηλό επίπεδο προστασίας σε περίπτωση σύγκρουσης.

* Δείτε τις προϋποθέσεις

* Αποτελεσματικό όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με τις ζώνες ασφαλείας.