Ασφάλεια

Subaru All-Around Safety

Στη Subaru προέχει η ασφάλεια. Έχοντας τις ρίζες της στην κατασκευή αεροσκαφών, η Subaru συνεχίζει να δίνει προτεραιότητα στον Άνθρωπο, ρυθμίζοντας, δοκιμάζοντας και ξαναδοκιμάζοντας τον προηγμένο εξοπλισμό ασφάλειας που αναπτύσσει τα τελευταία 50 χρόνια. Εφαρμόζοντας την πιο πρόσφατη τεχνολογία της στα συστήματα προστασίας/αποφυγής ατυχήματος, τις μοναδικές τεχνολογίες όπως η Subaru Global Platform και το Symmetrical All-Wheel Drive, η Subaru συνεχώς προσπαθεί να βελτιώσει τη Συνολική Ασφάλεια (Subaru All-Around Safety) έχοντας σαν όραμα τα μηδενικά ατυχήματα.

Βασική Ασφάλεια

Η εξαιρετική ορατότητα, η βέλτιστη θέση οδήγησης και τα εύληπτα χειριστήρια σας βοηθούν να μένετε ασφαλείς από τη στιγμή που θα μπείτε στο αυτοκίνητό σας.

Εξαιρετική Ορατότητα

Η επανασχεδιασμένη καμπίνα παρέχει ακόμη καλύτερη ορατότητα με παράθυρο, καθρέφτη πόρτας και διάταξη κολόνας που ελαχιστοποιούν τα τυφλά σημεία.

Ενεργητική Ασφάλεια

Οι βασικές τεχνολογίες όπως η Συμμετρική Τετρακίνηση Symmetrical AWD και η Παγκόσμια Πλατφόρμα Subaru (SGP) επιτρέπουν τον ακριβή έλεγχο των βασικών στοιχείων της οδήγησης—οδήγηση, στρίψιμο, φρενάρισμα.

Auto Vehicle Hold(AVH)

Μειώνει την κούραση του οδηγού όταν είναι σταματημένος σε μποτιλιάρισμα, σε φανάρια ή σε κλίση. Το AVH συγκρατεί το αυτοκίνητο στη θέση του όταν βρίσκεται σε πλήρη στάση, ακόμα κι αν δεν πατάτε το πεντάλ του φρένου.

Vehicle Dynamics Control System (VDC)

Βελτιώνει την απόδοση στις στροφές και στην αποφυγή κινδύνου ρυθμίζοντας την κατανομή ροπής του AWD, την ισχύ του κινητήρα και τα φρένα σε κάθε τροχό κατά τη διάρκεια κάθε στροφής.

Ενεργή Κατανομή Ροπής (Active Torque Vectoring)

Η Ενεργή Κατανομή Ροπής (ATV) βελτιώνει περαιτέρω την αποφυγή κινδύνου και την απόδοση στις στροφές εφαρμόζοντας τα φρένα στους εσωτερικούς τροχούς και κατανέμοντας περισσότερη ροπή στους εξωτερικούς τροχούς.

Αποφυγή κινδύνου

Η σχεδίαση χαμηλού κέντρου βάρους, το ενισχυμένο σύστημα ανάρτησης και οι βελτιώσεις στην ακαμψία παρέχουν ένα όχημα που ανταποκρίνεται άμεσα στη εντολή του οδηγού, συμβάλλοντας στην αποφυγή κινδύνων στο δρόμο.

Προληπτική Ασφάλεια

Εξελιγμένες τεχνολογίες ασφάλειας όπως το EyeSight*¹ βοηθούν στην αποφυγή συγκρούσεων.

Αυτόματα ανακλινόμενος καθρέφτης πόρτας

Βοηθά να γίνεται η στάθμευση με όπισθεν πιο βολική και ασφαλής για τον οδηγό. Μόλις μπει η όπισθεν ο καθρέφτης της πόρτας του συνοδηγού γέρνει αυτόματα προς τα κάτω.

Προβολείς SRH

Αυτοί οι προβολείς περιστρέφονται με την κατεύθυνση του τιμονιού, έτσι στο σκοτάδι βλέπετε καλύτερα στις στροφές για ασφαλέστερη οδήγηση.

Adaptive Driving Beam (ADB)

Βοηθά να βλέπετε καλύτερα το βράδυ. Ένα σύστημα συστοιχίας ελέγχει πολλαπλά φώτα LED για να διατηρεί φωτισμένες τις σκοτεινές περιοχές με τη μεγάλη σκάλα χωρίς να τυφλώνει τα οχήματα μπροστά ή απέναντί σας.

Σύστημα Ανίχνευσης Οπίσθιου Οχήματος της Subaru (SRVD)*²

Αισθητήρες που είναι τοποθετημένοι γύρω από το αυτοκίνητο, σας προειδοποιούν για άλλα οχήματα που βρίσκονται στις τυφλές γωνίες για πιο ασφαλή αλλαγή λωρίδας. Επιπλέον σας προειδοποιούν για πιθανό κίνδυνο σύγκρουσης σε περίπτωση που κινείστε με όπισθεν σε δρόμο με κάθετη κίνηση.

Αυτόματο Φρενάρισμα Οπισθοπορείας (RAB)*²

Βοηθά στην αποφυγή σύγκρουσης ή στη μείωση της ζημιάς από σύγκρουση όταν κινείστε με όπισθεν. Τέσσερις αισθητήρες ανιχνεύουν εμπόδια πίσω από το όχημα και μπορούν να σας ειδοποιήσουν με προειδοποιητικούς ήχους ενώ εφαρμόζονται αυτόματα και τα φρένα.

Τεχνολογία Υποστήριξης Οδηγού EyeSight της Subaru

Πλήρως ανασχεδιασμένο με πλήθος νέων και προηγμένων λειτουργιών, το EyeSight*¹ παρέχει στους οδηγούς ακόμα μεγαλύτερη ξεγνοιασιά στο δρόμο. Οι ενημερώσεις τόσο στο λογισμικό αναγνώρισης εικόνας όσο και στο λογισμικό ελέγχου, καθώς και βελτιώσεις υλικού, όπως η ενσωμάτωση του συστήματος στο παρμπρίζ, επιτρέπουν ακόμη πιο σίγουρη και ασφαλή οδήγηση σε πολλές πραγματικές καταστάσεις στο δρόμο.

Adaptive Cruise Control

Για άνεση και ευκολία σε μεγάλες διαδρομές, το Adaptive Cruise Control διατηρεί μια καθορισμένη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα παρακολουθώντας συνεχώς την απόσταση και τη διαφορά της ταχύτητας. Χρήσιμο σε αυτοκινητόδρομους και παρόμοιους δρόμους, μπορεί να ανιχνεύσει ένα προπορευόμενο όχημα και τα φώτα φρένων του ώστε να συμβαδίζει με το ρυθμό της κυκλοφορίας.

Lane Departure Prevention

Κάνετε τις μεγάλες διαδρομές χωρίς άγχος, γιατί σας βοηθά να μένετε στη λωρίδα σας. Αναγνωρίζοντας τις διαγραμμίσεις και υποβοηθώντας στη λειτουργία του τιμονιού, μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε το αυτοκίνητό σας στη λωρίδα. Βοηθά στην αποφυγή ακούσιας αναχώρησης από το δρόμο, ακόμη και σε δρόμους χωρίς σήμανση λωρίδων. Αναγνωρίζοντας τα όρια εκτός του δρόμου, όπως π.χ. το γρασίδι, μπορεί να βοηθήσει στη λειτουργία του συστήματος διεύθυνσης και να κρατήσει το αυτοκίνητό σας στη λωρίδα.

Lane Centring Control and Preceding Vehicle Adaptive Steering Control

Μειώνει την κούραση και το στρες του οδηγού αναγνωρίζοντας τις διαγραμμίσεις της λωρίδας όπως και το προπορευόμενο όχημα ώστε να βοηθήσει στη λειτουργία του τιμονιού και να παραμείνει το αυτοκίνητο στο κέντρο του δρόμου.

Lead Vehicle Start Alert

Όταν είστε σταματημένοι και η κυκλοφορία αρχίζει να κινείται ξανά, το Lead Vehicle Start Alert σάς προτρέπει να ξεκινήσετε με ηχητικά και οπτικά μηνύματα.

Pre-Collision Throttle Management

Εάν ο οδηγός επιλέξει κατά λάθος να οδηγήσει προς τα εμπρός αντί να κάνει όπισθεν όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο, και το EyeSight ανιχνεύσει αντικείμενο μπροστά, το Pre-Collision Throttle Management προειδοποιεί ηχητικά και οπτικά και μειώνει την απόδοση του κινητήρα περιορίζοντας πιθανές ζημιές.

Pre-Collision Braking System*³

Η νέα στερεοσκοπική κάμερα με ευρύτερη οπτική γωνία και βελτιωμένο λογισμικό αναγνώρισης και ελέγχου εικόνας βοηθά στην αποφυγή συγκρούσεων σε διασταυρώσεις.

Autonomous Emergency Steering (Τιμόνι έκτακτης ανάγκης)

Όταν το Pre-Collision Braking Assist δεν είναι αρκετό, το Autonomous Emergency Steering χρησιμοποιεί τη στερεοσκοπική κάμερα και το πίσω ραντάρ για να ανιχνεύσει τα σημάδια της λωρίδας και να κρίνει εάν υπάρχει αρκετός χώρος για ασφαλή αποφυγή σύγκρουσης με ένα αντικείμενο μπροστά. Εάν κριθεί ασφαλές, βοηθά στην αποφυγή σύγκρουσης επεμβαίνοντας στο τιμόνι.

Emergency Lane Keep Assist

Σε περίπτωση που ανιχνευθεί όχημα να πλησιάζει από διπλανή λωρίδα το σύστημα σας προειδοποιεί με ήχους, με οπτικό μήνυμα και με χειρισμό στο τιμόνι, ανεξάρτητα από το αν έχετε ανάψει φλας.

Traffic Sign Recognition / Intelligent Speed Limiter

Βοηθά στην αποφυγή υπερβολικής ταχύτητας και άλλων παραβάσεων κυκλοφορίας ανιχνεύοντας τα σήματα κυκλοφορίας, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε περισσότερο στην οδήγηση. Το Traffic Sign Assist αναγνωρίζει το όριο ταχύτητας και άλλα σήματα κυκλοφορίας και ειδοποιεί τον οδηγό, ενώ το Intelligent Speed Assistance βοηθά στη ρύθμιση της ταχύτητας του οχήματος ανάλογα με το όριο ταχύτητας.

Driver Monitoring System (DMS)

Το DMS είναι ένα σύστημα υποστήριξης ασφαλείας τελευταίας τεχνολογίας. Μέσω μιας αποκλειστικής κάμερας παρακολούθησης του οδηγού προειδοποιεί όταν ανιχνεύσει σημάδια απόσπασης της προσοχής ή υπνηλίας. Αναγνωρίζει έως και πέντε καταχωρημένους οδηγούς για να παρέχει προσαρμοσμένες ρυθμίσεις για μια εξατομικευμένη οδηγική εμπειρία.

Alert

Το DMS ενημερώνει τον οδηγό μέσω οπτικών και ηχητικών προειδοποιήσεων αν ανιχνεύσει σημάδια απόσπασης της προσοχής ή υπνηλίας του.

Αυτόματη ρύθμιση θέσης οδηγού

Ανεξάρτητα από ηλικία ή σωματότυπο, το DMS προσαρμόζει αυτόματα τη θέση του καθίσματος, τους εξωτερικούς καθρέφτες και τον κλιματισμό στις προκαταχωρημένες ρυθμίσεις του οδηγού.

Αυτόματη ρύθμιση καθρέφτη πόρτας

Δεν χρειάζεται να προσαρμόζετε τους καθρέφτες των θυρών κάθε φορά πριν οδηγήσετε, καθώς το DMS τους προσαρμόζει για εσάς στην προεγγεγραμμένη ρύθμισή σας.

Εξατομικευμένες ρυθμίσεις οδηγού

Οι τελευταίες ρυθμίσεις της οθόνης πολλαπλών λειτουργιών από τον οδηγό, αποκαθίστανται αυτόματα για τη διευκόλυνσή του.

* Δείτε τις προϋποθέσεις

*¹ Το EyeSight είναι ένα σύστημα υποστήριξης της οδήγησης το οποίο μπορεί να μην λειτουργήσει βέλτιστα κάτω από όλες τις συνθήκες οδήγησης. Ο οδηγός είναι πάντοτε υπεύθυνος για την ασφαλή και προσεκτική οδήγηση και για την τήρηση των κανονισμών της κυκλοφορίας. Η αποτελεσματικότητα του συστήματος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η συντήρηση του οχήματος, ο καιρός και οι οδικές συνθήκες. Δείτε το Βιβλίο Οδηγιών Χρήσης για ολοκληρωμένες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του συστήματος και τους Περιορισμούς για το EyeSight συμπεριλαμβανομένων και των λειτουργιών σε αυτές τις σελίδες.
*² Ο οδηγός είναι πάντοτε υπεύθυνος για την ασφαλή και προσεκτική οδήγηση και για την τήρηση των κανονισμών της κυκλοφορίας. Παρακαλούμε μην βασίζεστε αποκλειστικά στο Advanced Safety Package για την ασφαλή οδήγηση. Υπάρχουν περιορισμοί στα χαρακτηριστικά του συστήματος. Δείτε το Βιβλίο Οδηγιών Χρήσης σχετικά με τη λειτουργία και τους περιορισμούς του συστήματος. Για περισσότερες λεπτομέρειες παρακαλούμε απευθυνθείτε στον επίσημο διανομέα.
*³ Το Σύστημα Πέδησης Πριν τη Σύγκρουση (Pre-Collision Braking System) μπορεί να μην λειτουργήσει σε όλες τις περιπτώσεις. Ανάλογα με τη διαφορά ταχύτητας από τα αντικείμενα, το ύψος του αντικειμένου και άλλες συνθήκες, κάθε περίπτωση μπορεί να μην πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να λειτουργήσει με βέλτιστο τρόπο το EyeSight.

Μόνο για λόγους απεικόνισης. Δεν είναι πραγματικές μετρήσεις.

Ο οδηγός είναι πάντοτε υπεύθυνος για την ασφαλή και προσεκτική οδήγηση και για την τήρηση των κανονισμών της κυκλοφορίας. Παρακαλούμε μην βασίζεστε αποκλειστικά στο Driver Monitoring System για την ασφαλή οδήγηση. Υπάρχουν περιορισμοί στα χαρακτηριστικά του Driver Monitoring System. Δείτε το Βιβλίο Οδηγιών Χρήσης σχετικά με τη λειτουργία και τους περιορισμούς του συστήματος. Για περισσότερες λεπτομέρειες παρακαλούμε απευθυνθείτε στον επίσημο διανομέα.

Παθητική Ασφάλεια

Το Outback είναι σχεδιασμένο να σας κρατά ασφαλείς σε περίπτωση σύγκρουσης με χαρακτηριστικά όπως η προστατευτική διάταξη κινητήρα και οι αερόσακοι SRS*.

Διάταξη για την Προστασία της Καμπίνας

Οι ενισχυμένες κολόνες και το πλαίσιο της πλατφόρμας SGP βοηθούν στην απορρόφηση των κραδασμών σε περίπτωση σύγκρουσης, από όλες τις πλευρές, για καλύτερη προστασία όλων των επιβατών. Επιπλέον, λόγω της σχεδίασης χαμηλού κέντρου βάρους της SGP, ο κινητήρας και το κιβώτιο ταχυτήτων είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να μην εισχωρούν μέσα στην καμπίνα σε περίπτωση σύγκρουσης.

Αερόσακοι SRS*

Αερόσακοι εμπρός SRS*, εμπρός και πλάι, αερόσακοι τύπου κουρτίνας SRS*, ένας αερόσακος γόνατος SRS* οδηγού και ένας αερόσακος SRS* τύπου μαξιλάρι για τον συνοδηγό είναι standard εξοπλισμός στο Outback, προσφέροντας σε όλους τους επιβαίνοντες υψηλό επίπεδο προστασίας σε περίπτωση σύγκρουσης.

* Δείτε τις προϋποθέσεις

* Αποτελεσματικό όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με τις ζώνες ασφαλείας.