Αυτή είναι η Subaru!

Παίρνεις πάντα παραπάνω από αυτό που πληρώνεις.

Παναγιώτης Καφρίτσας

Είμαι κάτοχος ατμοσφαιρικού Subaru Forester μοντέλο 2007.
Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος και το απολαμβάνω καθημερινά. Εκτός από τα τέλη κυκλοφορίας...
Μεγάλωσα όμως μαζί με ένα απίστευτο Subaru 600 Rex II μοντέλο 1982, το οποίο είχαν οι γονείς μου (σαν δεύτερο) και το χρησιμοποιούσα κι εγώ σαν έφηβος. Δεν υπάρχουν λόγια για το αυτοκίνητο αυτό. Απροβλημάτιστο εντελώς, ακούραστο, με τέσσερις οδηγούς της οικογένειας να μην το αφήνουν κυριολεκτικά να πάρει ανάσα. Πραγματικά γνήσιο γιαπωνέζικο εργαλείο. Δεν χαλάει με τίποτα!
Το 2017 μετά από 35 χρόνια, κι ενώ άντεχε ακόμα και κυκλοφορούσε κανονικά, αποφάσισα να του ανταποδώσω ό,τι είχε κάνει για μας. Ριζική κυριολεκτικά ανακατασκευή, με γνήσια ανταλλακτικά Subaru, το πώς τα βρήκα είναι άλλη ιστορία!
Πέρα από το εκπληκτικό τελικό αποτέλεσμα, αυτό που διαπίστωσα κατά τη φάση της ανακατασκευής είναι ότι τίποτα δεν είχε κατασκευασθεί – μονταριστεί τυχαία από τον σχεδιαστή και κατασκευαστή του οχήματος. Τα πάντα με ευπρέπεια και υποδειγματική συνοχή. Τα ανταλλακτικά "μιλούσανε" από μόνα τους. Όλα κουμπώνανε με τέλειο και εύκολο τρόπο.
Το αυτοκίνητο πλέον αποτελεί οικογενειακό κειμήλιο – περιουσιακό στοιχείο, είναι στεγασμένο στο garage και χρησιμοποιείται μόνο για βόλτες και εκδηλώσεις.
Αυτή είναι η Subaru! Παίρνεις πάντα παραπάνω από αυτό που πληρώνεις. I will continue with Subaru!