Τεχνολογια:Ασφαλεια

Ενεργητική Ασφάλεια

Προσαρμόζουμε με ακρίβεια όλες τις βασικές λειτουργίες του αυτοκινήτου για καλύτερη ασφάλεια.

Στη SUBARU προσαρμόζουμε όλες τις βασικές λειτουργίες ενός αυτοκινήτου - οδήγηση, στρίψιμο και ακινητοποίηση - για να παρέχουμε αυτοκίνητα που προσφέρουν εξαιρετική σταθερότητα και προβλέψιμο έλεγχο. Τα SUBARU που έχουν σχεδιαστεί με τόσο υψηλό επίπεδο βασικής λειτουργικότητας έχουν επίσης σχεδιαστεί για την αποφυγή επικίνδυνων καταστάσεων, κάτι που τους έχει χαρίσει εξαιρετική φήμη για την ασφάλεια.

Σταθερότητα & Αξιοπιστία

Ανθεκτικό, αλλά ευέλικτο πλαίσιο

A rigid body is perhaps the most important factor that is regularly overlooked. Car bodies with insufficient rigidity suffer from shaking throughout the frame when driving over gaps or cornering, resulting in unpredictable, unreliable behaviour. SUBARU uses bodies built with the new Ring-Shaped Reinforcement Frames concept, giving the driver faithful response and reliable drivability. Σχετικά: Παθητική Ασφάλεια Ένα άκαμπτο σώμα είναι ίσως ο πιο σημαντικός παράγοντας που όμως τακτικά αγνοείται. Τα αμαξώματα των αυτοκινήτων με ανεπαρκή ακαμψία υποφέρουν από ταρακούνημα σε όλο το πλαίσιο κατά την οδήγηση σε κενά ή στροφές, με αποτέλεσμα απρόβλεπτη, αναξιόπιστη συμπεριφορά. Το SUBARU χρησιμοποιεί αμάξια κατασκευασμένα με τη νέα φιλοσοφία Ring-Shape Reinforcement Frames, δίνοντας στον οδηγό πιστή απόκριση και αξιόπιστη ικανότητα οδήγησης

Peace of Mind & Enjoyable Driving

The extreme performance that this superior weight balance provides works with the outstanding traction of AWD to limit the chassis rolling and pitching, which occur driving around corners or braking, for maximum stability at all times. The resulting chassis rocks less and ride comfort is increased, making the journey enjoyable for all passengers. Related: The Symmetrical AWD

Stability and agility

The front suspension features a longer stroke design to allow the car to better follow contours in the road surface. This provides better driving stability and outstanding steering response. The next-generation rear suspension keeps tyres firmly perpendicular against the road surface, and absorbs shocks in a steady manner. Both front and rear suspension systems support each other for safe, reliable drivability and supreme ride comfort.

Reliability on hills

The Hill Start Assist function is a driver assist system that keeps the car steady when taking off uphill. Brake pressure is retained for approximately one second when taking off uphill to prevent the car from rolling backwards when shifting from the brake pedal to the accelerator.

Εξαιρετική πρόσφυση και αξιόπιστη οδηγησιμότητα με το Symmetrical AWD, και ανάρτηση με εξαιρετικές δυνατότητες ελέγχου για μία συμπεριφορά αυτοκινήτου όπως την περιμένει ο οδηγός. Ένα άκαμπτο και ελαφρύ αμάξωμα για σίγουρη οδήγηση και πολύ υψηλό επίπεδο αποφυγής κινδύνου. Η λειτουργία Hill-start Assist βοηθά επίσης στη μείωση της κόπωσης του οδηγού ενώ βρίσκεστε στο δρόμο.

Κρατώντας την τροχιά

Φανταστείτε ότι μπορείτε να στρίψετε σε ολισθηρό οδόστρωμα μια χιονισμένη ή βροχερή μέρα χωρίς τον φόβο της αναπάντεχης αντίδρασης του αυτοκινήτου, αλλά ακριβώς όπως το περιμένετε, στην τροχιά που έχετε σχεδιάσει. Η SUBARU έχει συμπεριλάβει λειτουργίες που κάνουν την ομαλή στροφή, πραγματικότητα.

Σύστημα Δυναμικού Ελέγχου Οχήματος (VDC)

Το Vehicle Dynamics Control είναι μια ηλεκτρονική μονάδα επεξεργασίας δεδομένων που αποτρέπει την ολίσθηση του αυτοκινήτου σε περίπτωση απώλειας σταθερότητας, παρακολουθώντας...

Track Mode

Η Subaru βελτίωσε το βασικό σύστημα του VDC σύμφωνα με τη βελτίωση της ανάρτησης του BRZ. Το Track Mode είναι η λειτουργία που καθυστερεί το χρονικό διάστημα της παρέμβασης του VDC...

Ενεργή Κατεύθυνση Ροπής

Μια νέα λειτουργία που βελτιστοποιεί τις δυνατότητες αποφυγής κινδύνου ακόμα περισσότερο. Κατά την οδήγηση σε μια στροφή, το VDC εφαρμόζει τα φρένα στον εσωτερικό μπροστινό τροχό...

Φρενάρισμα

Η απόδοση του φρεναρίσματος σχετίζεται άμεσα με την ασφάλεια του αυτοκινήτου και τις δυνατότητες αποτροπής του κινδύνου. Το βασικό επίκεντρο της SUBARU είναι η ξεγνοιασιά και για να επιτευχθεί αυτό, τα φρένα έχουν σχεδιαστεί ώστε να ανταποκρίνονται γρήγορα όταν εφαρμόζονται σε σχεδόν οποιοδήποτε τύπο δρόμου.

Ηλεκτρονική Κατανομή Πέδησης (EBD)

Ηλεκτρονική Κατανομή Πέδησης (EBD)

Το EBD είναι ένα σύστημα που κατανέμει την ισχύ πέδησης με την βέλτιστη αναλογία μεταξύ των εμπρός και πίσω τροχών για να ταιριάζει στις συνθήκες οδήγησης. Οι εμπρός και πίσω τροχοί περιστρέφονται με διαφορετικό ρυθμό ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης και το βάρος του αυτοκινήτου. Το σύστημα εντοπίζει αυτές τις αλλαγές και κατανέμει την ισχύ πέδησης σε συγκεκριμένους τροχούς για να ταιριάζει στις συνθήκες οδήγησης για πιο αξιόπιστο φρενάρισμα.

Brake Assist (Σύστημα Υποβοήθησης Πέδησης)

Σε συνθήκες πέδησης έκτακτης ανάγκης, η πλειονότητα των οδηγών δεν είναι σε θέση να ασκήσει επαρκή πίεση πέδησης, γεγονός που συχνά καθιστά τις συγκρούσεις χειρότερες από ό,τι θα μπορούσαν να ήταν. Η λειτουργία Brake Assist βοηθά τον οδηγό να πιέσει το πεντάλ φρένου για να αποτρέψει την εμφάνιση αυτών των καταστάσεων. Η ταχύτητα με την οποία πιέζεται το πεντάλ φρένου και η δύναμη που ασκείται ανιχνεύονται για να προσδιοριστεί αν απαιτείται βοήθεια πέδησης έκτακτης ανάγκης και, εάν ναι, η πίεση φρένου αυξάνεται αυτόματα.

Brake Override (Λειτουργία Παράκαμψης Πέδησης)

Εάν ο οδηγός πατήσει κατά λάθος τόσο το πεντάλ γκαζιού όσο και το πεντάλ φρένου ταυτόχρονα, η λειτουργία αυτή περιορίζει την ισχύ του κινητήρα και ενεργοποιεί πρώτα και κύρια τα φρένα. Αυτό είναι αποτελεσματικό στην πρόληψη ατυχημάτων εάν ο οδηγός πατήσει λάθος πεντάλ.